Patru spații spectaculoase amenajate cu travertin

Travertinul este unul dintre cele mai populare tipuri de piatră pentru amenajări în România și se numără printre tendințele anului 2016.

Amenajare de linving cu Travertin

Picture 1 of 6

Este un material în nuanțe pământii, beige, crem sau Latte, potrivit pentru spațiile în note clasice – vă ajută la crearea unei atmosfere relaxante și funcționează bine în asociere cu lemnul. Un alt secret atunci când vorbim de amenajările în care travertinul (sau piatra naturală în general) are rol principal este susținerea texturii prin lumina abundentă – fie că e vorba de cea naturală sau cea artificială.

Băile placate cu travertin pot fi spații expresive, în funcție de conceptul beneficiarului. Poți crea o atmosferă de inspirație mediteraneeana – folosind plăci de travertin asociate cu baghete și profile din același material, și chiar un lavoar din travertin.

Baie travertin

Mircea a început amenajarea casei cu gândul la vacanță: “Am fost în Grecia, iar acolo foarte multe locuințe sunt amenajate cu piatră naturală și arată foarte, foarte bine. Astfel, am creat o atmosferă diferită, mai ales că nu voiam să folosesc gresie sau faianță. Piatra e piatra, chiar dacă în timp lucrează, ea devine și mai interesantă, ca aspect”, povestește Mircea, beneficiarul proiectului din imagine, client PiatraOnline.ro

Si placările integrale pot fi o variantă frumoasă, pentru un living, de exemplu. În imaginea de mai jos, living-ul dintr-un apartament de două camere din Chiajna a fost placat integral cu travertin – pardoseală cu o placă în finisaj polișat (suprafața este foarte nededă) iar peretele, cu un mozaic de travertin 3d.

Amenajare living cu travertin

“Totul s-a făcut din imaginația noastră, noi vedeam deja apartamentul cu piatră, încă de când era gol. Mozaicul de pe peretele din living – travertin 3d, a fost dragoste la prima vedere pentru Silviu, mi-a plăcut și mie foarte mult, astfel încât am mers pe intuiția lui” detaliază Diana, proprietara apartamentului amenajat cu travertin.

Varietatea plăcilor de travertin este mare – de la plăci mari, recomandate pentru a susține spațiile mari, până la plăci cu formă inedită – hexagonale sau French Pattern, sau plăci micuțe, care sunt potrivite pentru spații mai mici – holuri sau băi.

Baie cu travertin

Un exemplu de folosire a plăcilor de travertin mini French Pattern vedeți în imaginea de mai sus. În acest caz, amenajarea unei bai micuțe a pornit de la culoarea liniștită de beige, aranjamentul de tip French Pattern oferind nuanțe creative spațiului. “Ne-am gândit să amenajăm apartamentul înainte de nașterea copilului, noul membru să nu ne prindă nepregătiți, mai ales că ulterior nu am mai fi avut disponibilitatea necesară”, povestește Marian, beneficiarul proiectului din imagine.

O altă idee de folosire a travertinului este și utilizarea acestuia ca accent pentru peretele din living. În imaginea de mai jos, livingul, amenajat în note romantice, cu mult alb și albastru, a beneficiat de o zonă placată cu mozaic multicolor de travertin, în finisaj scapitat.

perete living mozaic travertin multicolor
Daniela, proprietara apartamentului cu living-ul placat parțial cu travertin, care s-a ocupat singură de deciziile și conceptul spațiului, detaliază: “M-a atras stilul romantic, cu preponderență de alb, cu accente de Provence, dar și englezești. Camera este foarte luminoasă și am dorit să creez un echilibru între lumină și o culoare mai rece. Astfel, am adăugat nuanțe de albastru și turcoaz”.

Cum se îngrijește travertinul în amenajările de interior?

Dacă decizi că amenajarea ta va fi îmbogățită cu o placare cu travertin, trebuie să știi că în primul rând, montajul trebuie făcut de o echipă cu experiență în piatră naturală (PiatraOnline oferă și acest serviciu), care să cunoască specificul materialului și comportamentul său în relație cu diferiți adezivi, de exemplu. După montaj, cel mai important pas este impermeabilizarea. Așadar, pentru rezistență, se aplică pe suprafața pietrei o peliculă dintr-un impermeabilizant profesional, care nu va permite substanțelor care ar putea pată suprafața pietrei să intre în profunzime. Apoi, pentru a păstra intact acest strat de impermeabilizant, se folosesc detergenți speciali (care nu costă mai mult decât detergenții obișnuiți), lipsiți de aciditate, pentru curățarea suprafețelor.

Lasă un Comentariu...

*