Cât de importantă este gresia pentru decorul casei?

Gresia are un rol aparte în cadrul locuințelor noastre și are puterea de a schimba radical felul în care arată aceasta. Gresia reprezintă un strat de finisare, un placaj ceramic artificial cu rol estetic, mai înainte de orice, însă caracteristicile sale de rezistență fac din aceasta un strat de finisare traficabil, ușor de întreținut și nu foarte scump. Toate acestea caracteristici transformă gresia într-un produs de acoperire foarte solicitat, care ne oferă avantaje multiple.

 Gresia dă tonul de culoare din casa ta.

Dacă până acum credeai că gresia este anostă, înseamnă că nu ai văzut noua gamă de gresie de la Piastrelle. Modelele moderne de gresie sunt într-o perpetuă schimbare, astfel încât  aceasta să fie pe placul utilizatorilor. De la plăcile pătrate de acum câțiva ani și până la plăcile dreptunghiulare, gresia a evoluat foarte mult. Culorile sunt parcă mai expresive, iar capacitatea de a imita anumite elemente naturale te îmbie să faci o schimbare în casa ta.

Gresia oferă un suport potrivit, ușor de curățat și de utilizat.

O gresie deosebită, montată de către o echipă profesionistă, va avea capacitatea de a schimba complet caracteristicile unei camere. Gresia este incomparabil mai avantajoasă decât sistemele tradiționale de acoperire. Gresia este un strat de acoperire eficient și rezistent, care nu necesită schimbări masive în timp. Montată cu grijă ea are o durabilitate mare, iar problema temperaturilor ușor mai scăzute la nivelul ei poate fi remediată prin instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală.

Este foarte important de reținut faptul că gresia are o rezistență destul de mare la trafic. Mai mult decât atât, există modele de gresie cu rezistență peste medie, special destinate traficului amplu. La nivel casnic gresia va rezista fără probleme, iar pentru exterior vom găsi în oferta magazinelor de specialitate modele de gresie de exterior, special create pentru a proteja împotriva alunecării.

Posibilitatea de a fi curățată rapid face ca gresia să devină foarte avantajoasă și preferată cu precădere în zonele unde traficul poate aduce cu sine și probleme de acest tip. Astfel, gresia se pretează foarte bine în băi, bucătării, holuri, terase, la trepte și contra-trepte sau în showroom-uri și cabinete de orice tip. Gresia conferă un aspect elegant încăperii, mai ales dacă vorbim despre gresia lucioasă. La polul opus, gresia mată pare să câștige și ea din ce în ce mai mult teren, însă în acest caz contează foarte mult și gusturile beneficiarilor.

Gresia poate fi înlocuită cu ușurință

În ipoteza în care dorim să facem o reamenajare a camerei gresia poate fi îndepărtată cu ușurință și înlocuită cu un model mai nou. Modelele actuale de gresie de oferă posibilitatea de a te juca cu culorile și nuanțele astfel încât tu să fii mulțumit de rezultatul final.

Gresia nu influențează foarte mult structura inițială a încăperii. Atunci când punem în operă un astfel de strat de acoperire, atât în plan vertical cât și orizontal, este indicat să avem în vedere respectarea pașilor, astfel încât rezultatul să fie cel dorit. Pregătirea substratului, aplicarea unei șape autonivelante acolo unde este cazul sau a unui strat de glet, reprezintă pași pe care trebuie să îi respectăm cu strictețe. Din fericire însă, dată fiind grosimea plăcilor de gresie, acestea nu vor fi invazive la nivel de spațiu.

Cumva gresia este o alternativă economică la placarea suprafețelor cu plăci ceramice naturale, precum marmura, granitul sau travertinul. Prețurile sunt însă semnificativ mai mici, ceea ce înseamnă avantaje foarte mari pentru tine. Gresia este importantă pentru casele noastre deoarece înfrumusețează și ne oferă posibilitatea de a păstra casele noastre mai curate. Ne eficientizează timpul și ne scutește de costuri mari în ceea ce privește alegerile materialelor de finisare. 

Sursa foto: Pixabay.com

 


Lasă un Comentariu...

*