Îţi renovezi locuinţa? Iată ce adezivi trebuie să foloseşti!

Montarea plăcilor ceramice este unul dintre cei mai importanţi paşi în amenajarea locuinţei, cu ajutorul acestora putând fi creat ambientul dorit. Nu uita însă că placarea trebuie realizată corespunzător pentru a evita problemele ulterioare precum spargerea sau înlocuirea într-un timp mult mai scurt decât în mod normal.

Pentru a realiza o lucrare corectă şi durabilă, specialiștii Sika te sfătuiesc să alegi adezivi eficienți, care să asigure o lipire corespunzătoare. În acest sens, gama Sika Ceram răspunde tuturor exigenţelor tale.

Sika Ceram-105, un adeziv de înaltă performanță pe bază de ciment, semi-flexibil, este recomandat pentru lipirile de plăci ceramice în pat subțire. Acestă soluție poate fi folosită pentru montarea tuturor tipurilor de gresie şi faianţă, cu excepția celor porțelanate. Produsul are o aderență foarte bună pe beton, mortar, zidărie sau pe suporturi lipsite de variații dimensionale, fiind recomandat pentru placarea din interior, a pardoselilor din exterior, cât și pentru suprafețele care intră în contact cu apa.

În cazul în care optezi pentru plăci ceramice porţelanate sau pentru modele cu grad de absorbţie scăzut, este recomandată folosirea Sika Ceram-205. Datorită aderenței bune și a flexibilității sale, produsul poate fi folosit inclusiv în situațiile în care adezivii tradiționali nu dau rezultate.

O altă soluţie recomandată de specialiştii Sika, mai ales în cazul în care alegi să montezi plăci ceramice de mari dimensiuni, este adezivul Sika Ceram-255 StarFlex. Acestă soluție poate fi folosită şi pentru montarea pietrei naturale de pe fațade, a plăcilor ceramice din piscine, cât și pentru lipirea mozaicului din ceramică sau sticlă. De asemenea, produsul are proprietăți de deformabilitate mari, putându-se aplica în grosimi de până la 15 mm, și o rezistență foarte bună la îngheț.

De asemenea, întreaga gamă de adezivi Sika Ceram poate fi folosită și pentru montarea de gresie sau faianță peste plăcile ceramice deja existente. De asemenea, produsele recomandate au și beneficiul unei uscări rapide, spațiul placat putând fi circulat chiar și după 24 de ore de la montaj.

Mai multe detalii despre produsele din gama Sika Ceram, dar şi despre alte produse Sika, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

Lasă un Comentariu...

*