Un montaj profesionist, secretul unui parchet impecabil!

Indispensabil pentru o locuință elegantă și călduroasă, parchetul este cel ce va atrage toate privirile vizitatorilor și va oferi încăperii tale un efect de unicitate și rafinament. Fie că optezi pentru un parchet masiv, stratificat sau industrial, este important de reținut faptul că cel mai important aspect este montarea corectă a acestuia pentru că sigur nu îţi doreşti să se umfle sau să scărţie la fiecare pas.

parchet-impecabil

Picture 1 of 2

Potrivit specialiştilor Sika, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale chimice pentru construcţii, primul pas în acest sens este pregătirea stratului suport care trebuie să fie uscat și curat, uniform, fără praf, grăsimi sau particule friabile. Odată pregătită suprafața de lucru, următoarea etapă este lipirea parchetului, proces care necesită o atenție sporită și produse profesioniste.

Pentru a te asigura că parchetul ales va avea o durată de viață îndelungată, iar neplăcerile cauzate de umflarea sa,  scârțâitul sau desprinderea acestuia, vor fi inexistente, specialiștii Sika te sfătuiesc să alegi o soluţie de lipire eficientă, special creată pentru parchet.

Astfel, unul dintre adezvii speciali la care poţi apela este SikaBond-52 Parquet – un adeziv elastic monocomponent, recomandat pentru fixarea oricărui tip de parchet, dar și pentru pardoselile din lemn mai pretențioase, precum cele din arțar, fag sau bambus.

Având la bază tehnologia i-Cure, SikaBond-52 Parquet este un adeziv inodor și nu conține solvenți. În plus, acesta se întărește rapid, în maxim 24 ore, pentru a termina în timp record orice proiect de amenajare ai în derulare. Totodată, adezivul compenesează micile denivelări ale stratului suport și contribuie la bunăstarea voastră, având un efect de diminuare a zgomotului pașilor.

Mai mult, dacă te afli în situația în care dorești să aplici parchet peste plăcile ceramice fără a le mai înlătura, SikaBond-52 Parquet poate fi aplicat cu succes chiar și peste gresie. Datorită calităților sale inovatoare și a elasticității specifice, prin care se reduce solicitarea stratului suport, Sika recomandă acest adeziv și pentru lipirea parchetului peste sistemele de încălzire în pardoseală.

Adezivul se remarcă și printr-o lucrabilitate excelentă, fiind uşor de aplicat și de distribuit pe întreaga suprafaţă cu ajutorul unei gletiere cu dinți. Orice surplus dintre elementele lipite poate fi îndepărtat cu ușurință prin șlefuire la finisarea ulterioară a pardoselii.

Mai multe detalii despre SikaBond-52 Parquet, dar şi despre alte produse Sika speciale pentru montarea parchetului, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Artsani, Ambient,  Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

 

Lasă un Comentariu...

*