Parchet încălzire pardoseală – tot ce trebuie să știi despre el

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru un sistem de încălzire prin pardoseală pentru că acesta are avantajul de a distribui uniform căldura și de a asigura un confort mai mare la interior. Problema cea mai mare intevine în momentul în care îți dorești un astfel de sistem de încălzire și nu știi exact ce tip de parchet să alegi. Care este cel mai bun parchet? Care îți aduce cel mai mare confort? Care asigură cea mai mare eficiență a sistemului de încălzire?

Care sunt criteriile de alegere a parchetului potrivit pentru încălzire prin pardoseală?

În momentul în care alegi un parchet care să fie compatibil cu încălzirea prin pardoseală, trebuie să fii atent la două criterii importante: rezistența termică a parchetului și stabilitatea dimensională.

Specialiștii recomandă să optezi întotdeauna pentru un parchet încălzire pardoseală din lemn pentru că lemnul este un material natural cu o rezistență termică foarte bună și care asigură o distribuție egală a căldurii pe toată suprafața pardoselii. Cu toate acestea, nu toate tipurile de parchet din lemn sunt indicate pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Există specii de lemn, cum ar fi fagul, arțarul canadian sau măslinul care au o coeficient de dilatație și de contracție mare, motiv pentru care ar fi bine să le eviți dacă vrei să optezi pentru încălzire prin pardoseală.

Ce tip de parchet din lemn să alegi?

Cea mai bună opțiune pentru un sistem de încălzire prin pardoseală este parchetul dublu stratificat. Acestea are multiple avantaje, de la transferul termic bun și o stabilitate dimensională excelentă, până la avantajul estetic, având puterea de a transforma orice spațiu într-unul extrem de elegant și rafinat. Parchetul dublustratificat este și rezistent la trafic, având un strat de uzură de 3.5 mm și un strat de suport confecționat din mesteacăn sau pin nordic, și este foarte ușor de întreținut și curățat.

Dacă vrei să te bucuri de un confort ridicat și de un aspect estetic cu adevărat deosebit, recomandarea noastră este un parchet încălzire pardoseală Boen, fabricat în Elveția, un parchet de o calitate superioară și la un preț accesibil, recunoscut în mod special pentru rezistența sa în timp și pentru performanță. Cel mai mare avantaj al parchetului dublustratificat este faptul că se găsește într-o gamă variată de nuanțe, de la culori naturale, până la cele pigmentate cu uleiuri colorate sau tratate prin procese de afumare a lemnului. Ai de ales între mai multe tipuri de parchet dublustratificat Boen, din diverse colecții (Prestige, Maxi, Finesse), din lemn de stejar, de frasin, nuc sau merbau, cu diferite texturi și modele, potrivite pentru toate tipurile de interioare.

Cum întreții parchetul dublustratificat în cazul încălzirii prin pardoseală?

Parchetul dublustratificat are o stabilitate dimensională excelentă, dar nu trebuie să uităm faptul că lemnul, prin natura sa, poate fi supus unor variații dimensionale ce depind în mod special de umiditate și temperatura ambientală. Tocmai de aceea, se recomandă ca temperatura aerului din încăperea în care ai montat parchetul să fie cuprinsă între 15 și 30 grade Celsius, iar umiditatea aerului să fie menținută pe cât posibil în intervalul 45-65%. În același timp, se recomandă ca temperatura de la suprafața parchetului să nu depășească niciodată 26-27 de grade Celsius și să nu se acopere parchetul cu covoare foarte groase sau alte materiale care au o rezistență termică ridicată.

 

Lasă un Comentariu...

*