Iată 7 materiale de construcție necesare pentru finisarea casei!

Finisarea locuinței nu este nici pe departe un proces atât de ușor. De la etapele constructive de lucru și până la alegerea materialelor, trebuie să fii foarte atent pentru ca totul să se desfășoare perfect și mai ales să ai în vedere alegerea celor mai bune materiale de construcție.

finisarea locuinteiMai înainte de toate, la alegerea materialelor pentru finisarea locuinței ar trebui să ai în vedere ca ele să fie potrivite cu restul materialelor cu care ai lucrat sau ai construit locuința. Și cum etapele de finisare ale locuinței nu au în vedere doar placarea pereților cu gips-carton, izolația acestora sau finisajele de interior, ci și cu realizarea sistemului de încălzire, canalizare și alimentare cu apă, iată câteva lucruri la care să fii atent și care sunt materialele de care ai cea mai mare nevoie:

  1. Aceste gleturi de finisare pe bază de ciment alb sunt folositoare la finisarea pereților peste care deja s-a aplicat un strat de glet de încărcare. Acest tip de material se poate șlefui, este deschis la culoare, lucru care poate permite aplicarea vopselei lavabile, reducând consumul de vopsea. Pereții vor fi mult mai fini la atingere, suprafața fiind foarte netedă.
  2. Pentru instalațiile sanitare ale locuinței alege aceste țevi ppr, asigurând buna funcționalitate a locuinței. Aceste țevi se montează foarte ușor și sunt foarte cunoscute. Prețul lor este foarte mic, comparativ cu alte variante alese, au o greutate mică și o flexibilitate crescută.
  3. Plăcile de gips carton – aceste plăci de gips carton sunt ușor de așezat și destul de rezistente. În plus, lucrările de nivelare a golurilor dintre plăci se fac ușor. În cazul în care nu sunteți adepții unei astfel de variante puteți alege varianta clasică – tencuiala.
  4. Amorsa – acest material este necesar mai înainte de aplicarea vopselei lavabile. Este bine să o cumpărați gata făcută, din comerț, cu o concentrație recomandată de producătorul vopselei lavabile. Aplicarea stratului de amorsă trebuie să se realizeze mai înainte de aplicarea vopselei lavabile.
  5. Vopseaua lavabilă – acest material necesar la finisarea pereților locuinței este foarte popular. În funcție de producătorul ales, puteți beneficia de o vopsea mai concentrată sau mai puțin concentrată, acest lucru regăsindu-se într-o zugrăveală de calitate.
  6. Vata minerală – aceasta poate fi considerată cea mai bună soluție de izolație a acoperișului casei. Aceasta permite permeabilitatea vaporilor de apă, astfel încât vaporii de apă vor putea ajunge spre exterior, iar condensul nu va fi posibil. Vata minerală este benefică și pentru izolația fonică a locuinței, dar și pentru protecția la incendii.
  7. Piatra naturală – dacă deja ai ajuns la lucrările interioare de finisaje și te afli pus în fața unor alegeri grele din acest punct de vedere, ai putea opta pentru piatra naturală. Este un material potrivit oricărui spațiu, ce se poate integra ușor, indiferent de arhitectura clădirii. Variantele de culori și forme sunt și ele destul de bogate, astfel că mai mult ca sigur vei avea ce să alegi. În plus, piatra naturală este potrivită și pentru lucrările exterioare ale locuinței.

Desigur, numărul materialelor de construcție necesare pentru finisările interioare este mult mai mare, iar alegerea lor se va face în conformitate cu recomandările arhitecților.

Lasă un Comentariu...

*