Knauf Insulation redefinește calitatea izolației prin trei inovații

De 30 de ani pe piața internațională și de 8 ani pe piața românească, Knauf Insulation este una dintre cele mai respectate și cele mai importante companii din sectorul materialelor izolante.

Knauf Insulation redefineste calitatea izolatiei prin trei inovatii

Knauf Insulation este numele cel mai des menționat atunci când se vorbește de termoizolarea unui sistem și asta datorită produselor de înaltă calitate pe care le cuprinde în portofoliu.

În plus, nu trebuie pierdut din vedere nici interesul crescut pe care-l manifestă compania față de inovațiile ce se pot implementa în acest domeniu, pentru ca beneficiarii să se poată bucura de locuințe tot mai sănătoase și mai confortabile.

Astfel, prin intermediul celor trei noutăți (Tehnologia inovatoare ECOSE®, Gama Smart Roof și Gama Thermal) lansate, Knauf Insulation își atinge obiectivul de a oferi soluții excepționale utilizatorilor și, totodată, nu face decât să se detașeze lejer față de ceilalți jucători din piață.

1. Tehnologia inovatoare ECOSE®naturboard

După implementarea cu succes a vatei minerale de sticlă cu tehnologie ECOSE®, Knauf Insulation introduce această tehnologie unică pe piaţa din România şi în producţia vatei minerale bazaltice.

Ce înseamnă ECOSE® Technology?

Liantul utilizat în obținerea vatei minerale bazaltice este conceput fără adaos de formaldehidă, utilizându-se în principal derivate din materii uşor regenerabile care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol folosite pe scară largă pentru alte tipuri de produse. Astfel, prin tehnologia ECOSE® s-a obținut un liant mult mai solid, remarcabil, care leagă fibrele de vată minerală.

Vata minerală Knauf Insulation cu ECOSE® Technology poate fi recunoscută uşor, după culoarea maro obținută natural în procesul de producţie, fără adaos de coloranţi artificiali sau vopsea. Totodată, vata minerală cu ECOSE® este mai uşor de manipulat, are un miros neutru, este mai ușor de tăiat și de montat pentru că este și mai fină, mulțumită liantului pe bază de materii biologice.

Astfel, vata minerală bazaltică prezintă toate beneficiile pe care le-ar putea solicita un material izolant: eficiență sporită termică, acustică și împotriva focului (cea mai bună clasă de reacţie la foc A1), ușor de montat, ușor de tăiat, fină la atingere și cu miros neutru.

2. Gama Smart Roofsmartroof

Cea mai mare parte din căldura (aproximativ 20%) se pierde la nivelul acoperișului. Astfel, cu o izolație montată corect, apelând la cele mai bune produse climatul interior al locuinței devine mult mai plăcut. Garanția acestuia crește cu atât mai mult cât Knauf Insulation a lansat vata minerală bazaltică cu performanțe termice îmbunătățite, destinată acoperișurilor plate.

Pentru că un material este considerat a fi termoizolant atunci când coeficientul conductivității sale este mai mic de 0,1 W/mK, gama Smart Roof devine cea mai bună alegere. Coeficientul lamba λ în cazul produselor disponibile în această gamă nefiind mai mare de 0,038 W/mK.

Pe lângă protecţia termică, produsele Knauf Insulation oferă o bună izolare fonică (protejează împotriva zgomotului) şi protecție împotriva focului (clasa A1, produs incombustibil, cu proprietăți ignifuge similare pietrei).

3. Gama ThermalThermal

Vata minerală bazaltică, destinată faţadelor exterioare, din noua gamă Thermal vine în întâmpinarea clientului cu un coeficient al conductivității termice îmbunătățit. Noile valori lamba (0,034 W/mK, 0,035 W/mK, 0,036 W/mK) alături de restul avantajelor prezentate de Gama Thermal (permeabilitate la vapori de apă, protecția pasivă la foc în caz de incendiu, stabilitatea și compactitatea, rezistența la îmbătrânire, materialul prietenos cu mediul înconjurător, precum și montajul rapid și simplu) redefinesc calitatea izolației. Mai mult, izolația casei moderne își depășește rolul de bază, acela de a se comporta ca o barieră în fața frigului, a căldurii, zgomotului și a focului, ea devine un element important în ceea ce privește protejarea mediului interior, în asigurarea unui confort sporit, pentru că permite clădirii „să respire”, previne apariția umidității, condensului și mucegaiului, protejează clădirea de acțiunile mecanice și extinde durata de viață a acesteia și, nu în ultimul rând, crește valoarea proprietății izolate.

Lasă un Comentariu...

*