Piatra naturală, un detaliu elegant pentru fațadele trendy

Piatra naturală devine un material tot mai popular și mai apreciat de oameni, atât la interiorul locuințe, cât mai ales la exteriorul său.

Piatra-Naturala-Poligonala-Ardezie-Homa-N20---(1)

Picture 1 of 6

Piatra naturală este un material născut de natură ce oferă căldură suprafețelor, fie că vorbim de pereții exteriori, fie de cei interiori sau pardoseală. În plus, o fațadă de casă personalizată cu piatră naturală este mult mai ușor de remarcat și totodată de apreciat.

Înclinația tot mai mare față de acesta material se datorează mai multor motive, primul fiind fără niciun dubiu aspectul estetic, însă nici costurile nu sunt de neglijat, piatra naturală, contrar așteptărilor nefiind un material scump, mai ales dacă ne raportăm la producători precum piatraonline.ro

Și cu toate că ați putea crede că piatra naturală se pretează numai unui anumit gen de arhitectură, ați fi surprinși să o vedeți pusă în operă și pe fațada unei clădiri moderne sau minimaliste. Cât privește rezultatul, imaginea de ansamblu, cu suprafețe vitrate ample, unghiurile ascuțite și piatră naturală, este impecabilă și greu de trecut ușor cu vedere, de altfel, destul de îndrăzneață și recomandată celor cu personalitate puternică.

În cele ce urmează, pentru a vă decora fațada casei cu mult bun gust, fără a pierde din vedere calitatea și rezistența acesteia în timp, vă propunem două modele de piatră naturală pe care le-am descoperit pe site-ul celor de la piatraonline.ro
Primul model, Piatra Poligonală Gneis Rhodos, ne-a convins prin colorit, un degrade foarte atrăgător, o combinație interesantă între auriu și argintiu. Piatra Poligonală Gneis Rhodos, care amintește atât prin aspect, cât și prin intermediul numelui de însorita Grecie, este ideală atât pentru partea inferioară a unei locuințe, dacă doriți să puneți soclul în evidență, cât și pentru accentuarea anumitor zone de pe suprafața fațadei.

În același timp ea poate fi utilizată cu succes în amenajarea aleilor pietonale din curte, pentru crearea pașilor japonezi sau chiar și pentru finisarea gardului, ori în amenajările interioare, la nivelul pardoselii.

Acest tip de piatră este disponibil în două variante de dimensiuni, Small (pentru placarea fațadelor) sau Medium (pentru alei și garduri).

Totodată, un alt aspect care ne-a mai convins în selectarea pietrei poligonale Gneis Rhodos este costul, de 40-45 lei/mp. Dacă ar fi să ne raportăm, de pildă, la gresia pentru un spațiu interior și nu la un model de duzină, cu siguranță piatra naturală ar ieși învingătoare din această competiție, cu atât mai mult cu cât vorbim totuși de un material natural a cărui aspect devine tot mai plăcut odată cu trecerea timpului.
Cel de-al doilea model, Piatra Naturală Poligonală Ardezie Homa N20, tot de pe site-ul www.piatraonline.ro, se remarcă, de asemenea, prin variația coloristic, în cazul acesteia, dată de cantitățile diferite de cuarț și feldspar. Acest model de piatră pare să fie dovada vie că doar măiestria naturii, prin munca sa minuțioasă, de lungă durată, poate crea lucruri minunate care cu greu pot fi egalate de mâna omului.

Și Piatra Naturală Poligonală Ardezie Homa, ca și cea menționată mai sus, poate fi utilizată cu succes atât în amenajarea interioară a locuinței, cât și în cea exterioară, precum și pentru realizarea unor elemente artistice de fundal elegante. Costul pentru 1 mp este de doar 32 lei.
Astfel, aceste două tipuri de piatră naturală, nu numai că vor transforma exteriorul locuinței voastre, dar o va și proteja în același timp. Piatra naturală este extrem de rezistentă în ceea ce privește expunerea la un soare puternic, la variațiile de temperatură (îngheț/dezgheț), este ușor de curățat și nu necesită întreținere specială.

Cu toate acestea, specialiștii în domeniu, pentru o mai bună păstrare în timp, consideră a fi benefic ca piatra naturală să fie impermeabilizată. Mai exact, după etapa de montare să se aplice o peliculă de impermeabilizant pe suprafața plăcii, împiedicând astfel posibila absorbție a petelor în profunzimea plăcilor.

În același timp, cu toate că poate nu reprezintă o misiune imposibilă pentru mulți dintre noi montarea sa, noi vă recomandă să apelați la un specialist, pentru că tehnicile de montare a plăcilor de piatră naturală diferă în funcție de suprafață și de mediu (interior sau exterior).

De asemenea, apelând la serviciile oferite de piatraonline.ro puteți beneficia și de consiliere în ceea ce privește combinația finisajelor, în ton cu arhitectura casei, pentru un rezultat de excepție.

Lasă un Comentariu...

*