Povestea vitraliilor din casă

Vitraliile au conferit întotdeauna unei construcţii măreţie, realizând un tablou estetic special. Originile se pierd în negura timpurilor, însă se presupune că tehnica a derivat din fabricarea bijuteriilor şi mozaicurilor. Primele construcţii care au adoptat acest stil au fost bisericile.

Vitraliile sunt compuse din decoraţiuni formate din bucăţele de sticlă colorată, dispuse în cele mai variate modele, legate între ele prin reţele metalice de cadrul unei ferestre, uşi sau al oricărui alt tip de accesoriu interior ce permite această tehnică.

Pentru realizarea vitraliilor sunt folosite vopsele speciale şi emailuri care permit transferul de lumină şi realizează un tablou deosebit.

Modele iniţiale erau limitate de contextul epocilor sau de destinaţia clădirii, însă astăzi acestă tehnică s-a adaptat noului şi poate oferi adevărate opere de artă ce pot înnobila orice casă.

Un vitraliu poate reprezenta forme geometrice, desene asimetrice, peisaje, jocuri de culori, flori, fluturi, desene abstracte sau pot spune o întreagă poveste prin îmbinări de nuanţe şi tonuri dintre cele mai variate şi prin priceperea celor ce le realizează. Fie că sunt alese pentru oglinzi, uşi, ferestre, luminatoare din tavan, pereţi despărţitori sau abajururi, vitraliile vor armoniza foarte bine farmecul sticlei colorate cu utilitatea fiecărui element în parte.

Posililitatea de a îmbina şi combina orice formă şi culoare dă şansa fiecărui doritor să-şi împodobească locuinţa cu un vitraliu ce va depăna povestea dorită. Un admirator al naturii va putea să-şi comande pentr a-şi înfumuseţa ferestrele, uşile sau pereţii despărţitori, orice peisaj i se pare reprezentativ pentru casa sa sau orice joc abstract.

 

O cameră de joacă poate fi accesorizată cu un astfel de vitraliu, în care o poveste se desfăşoară în sclipiri de sticlă şi culoare.

Pentru cei care acordă o atenţie majoră cromaticii, instalarea unor vitralii în nuanţele fiecărei camere va spori tonurile şi va accentua ideea coloristică de bază.

Vitraliile pot fi realizate din materiale pe bază de lemn, plumb, zinc sau metal comun şi se pot adapta atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Profilurile destinate vitraliilor pot fi realizate din lemn sau metal, în funcţie de cererea fiecăruia şi se pot adapta oricărui spaţiu, indiferent de formă.

Considerate ca fiind adevărate opere de artă, vitraliile pot îmbogăţi orice locuinţă şi pot da personalitate şi farmec fiecărei încăperi.

Pentru doritori există fabrici specializate pe acestă ramură care pun la dispoziţia clientului materiale de cea mai bună calitate, un personal calificat şi posibilitatea de personalizare a vitraliilor.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*