Plante care pot regla umiditatea

Umezeala şi gradul umidităţii din casă sunt aspecte foarte importante atunci când este vorba despre sănătatea locuitorilor acesteia. Un mediu excesiv umed sau, din contră, foarte uscat, poate deveni o sursă de îmbolnăviri, cel mai frecvent afectate fiind sistemul respirator şi cel osos.

Pentru ca o casă să poată asigura un procent normal de umiditate, undeva la 55%, măsurile ce se impun trebuiesc luate în momentul construirii sau renovării casei respective. Există însă o serie de mulţi factori care pot dezechilibra acest procent, declanşând oscilaţii pe acest palier.
Există o serie de dispozitive ce pot măsura gradul de umiditate şi pot interveni asupra reglării acestuia. Însă sunt şi metode mai simple şi mai puţin costisitoare, cum ar fi plantele de interior iubitoare de umiditate. Prin amplasarea acestora în spaţiul domestic se va realiza o balansare naturală, umiditatea excesivă fiind absorbită de însetatele plante. Dacă există şi o pasiune legată de îngrijirea plantelor, atunci se va împleti utilul cu plăcutul, iar rezultatele vor fi mulţumitoare.
Una dintre aceste plante este feriga. Este o plantă extrem de frumoasă şi va avea şi rolul de a lupta împotriva mucegaiului şi de a purifica aerul de toxine. Feriga poate fi găsită sub o multitudine de specii şi va cadra foarte bine oricărui spaţiu. Se va poziţiona acolo unde se consideră că gradul de umiditate este foarte ridicat.

O altă plantă iubitoare de umiditate este iedera, plantă cu un bogat frunziş în diverse nuanţe şi tonuri de verde. Este foarte uşor de întreţinut, mulţumindu-se cu un spaţiu îngust şi cu puţină lumină. Va absorbi excesul de umezeală din aer şi toxinele din atmosferă.
Este indicat a se planta într-un ghiveci suspendat, efectul estetic fiind garantat, iar eficienţa ei mult mai mare, având loc să se dezvolte.
Palmierul doamnei, este o altă plantă iubitoare de umiditate. Frumuseţea ei va împodobi casa, iar necesitatea acesteia de a absorbi vaporii de apă va asigura un spaţiu echilibrat din acest punct de vedere. Eleganţa acestei plante se va potrivi foarte bine unei camere de zi.
Bambusul, micile aranjamente atât de fascinante şi enigmatice, este o plantă care poate interveni asupra calităţii aerului din locuinţă, echilibrând nivelul de umiditate excesivă.
Apelând la natură, putem rezolva o parte dintre problemele cu care ne confruntăm, beneficiind atât noi, cât şi elementele naturii, realizând un echilibru invizibil, dar necesar.


About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*