5 materiale pe care să le folosești la finisarea casei

Te afli în etapele de finisare ale locuinței? Cu siguranță, urmează alte etape ce trebuiesc studiate la fel de bine pentru ca locuința ta să arate exact așa cum ți-o dorești.

finisareDe la analizarea cu atenție a etapelor de lucru, identificarea nevoilor locuinței și până la stabilirea materialelor de care aveți nevoie – toate acestea reprezintă criterii deosebit de importante pentru ca rezultatul final să fie cel pe care vi-l doriți. 

Și pentru ca totul să decurgă cât mai ușor, iată mai jos 5 materiale pe care trebuie obligatoriu să le folosești pentru finisarea casei tale:

  1. Polistiren extrudat – cu o grosime de 3 sau 6 milimetri. Polistirenul extrudat, pe care îl poți regăsi aici, este foarte necesar atât pentru termoizolația fundației, cât și pentru fonoizolație. Ca atare, pentru a păstra căldura cât mai mult timp în interiorul locuinței tale, evitând astfel scurgerile de căldură spre exterior, ar fi indicat să izolezi fundația casei cu un strat de polistiren extrudat de 3 mm. De asemenea, dacă îți dorești o fonoizolație bună, acest material reprezintă o soluție potrivită.
  2. Lambriu de lemn exterior, precum este acesta este potrivit pentru finisarea teraselor exterioare. Se montează destul de ușor, este foarte rezistent în timp și în plus îi oferă locuinței tale un farmec cu totul deosebit. Lemnul este un material ce va rămâne întotdeauna potrivit pentru orice tip de decor, iar astfel de combinații sunt preferatele designerilor moderni.
  3. Tencuiala decorativă – acest material oferă o înfățișare cu totul deosebită pereților casei tale. Pe lângă aceste avantaje, tencuiala decorativă este un material durabil și care oferă o mare rezistență pereților casei tale, ferindu-i astfel de mucegai sau infiltrații. Tencuiala decorativă prezintă astfel numeroase avantaje, de la rezistența în fața infiltrațiilor de apă și până la rezistența în fața radiațiilor UV. De asemenea, oferă pereților casei un aspect plăcut, exact așa cum ți l-ai dorit.
  4. Tapetul – iată o soluție pentru finisarea pereților la interior! Tapetul devine din ce în ce un material mult mai apreciat de designeri, oferind pereților locuinței tale o pată de culoare, potrivită cu decorul la care gândești. Fie că vei opta pentru un colț de living, fie pentru hol, dormitor sau bucătărie, tapetul reușește să îi ofere spațiului multă personalitate, camera devenind mult mai primitoare. 
  5. Vata minerală bazaltică – acest material este un bun izolator termic, păstrând căldura în interiorul locuinței în timpul sezonului rece și lăsând aerul cald afară în timpul sezonului cald. De aceea, ar fi bine să încercați să izolați acoperișul casei cu vată minerală bazaltică, acest material fiind rezistent și în fața unor temperaturi înalte, ba chiar și rezistent la incendii. Calitățile acestui produs sunt bine evidențiate de către arhitecți și de aceea ar fi bine să luați în calcul un astfel de material atunci când vă aflați în etapa de finisare a locuinței.

Lasă un Comentariu...

*