Un generator de curent nu te lasă niciodată în întuneric – 3 lucruri la care să fii atent!

Mult mai frecvent întâlnite în cazul caselor la curte, mai exact cele de la periferia orașului, întreruperile de curent devin o adevărată problemă cu precădere pe timp de iarnă, când sursa ta de încălzire se bazează pe electricitate, ca și mașina de spălat, corpurile de iluminat și chiar plita de gătit.

Un generator nu te lasă niciodată în întuneric

În astfel de cazuri generatorul de curent devine cu adevărat o soluție salvatoare. Și pentru că majoritatea problemelor cu penele de curent apar tot în sezonul hibernal, datorită viscolului vânturilor puternice și căderilor masive de zăpadă, cam în aceeași perioadă cei mai mulți se grăbesc să-și și cumpere un generator ca cel de aici, fără să țină însă cont de prea multe aspecte.

Și pentru că este importantă să știm pe ce dăm banii și mai exact pe cât de util se va dovedi un astfel de produs în situația unei întreruperi de curent, iată 3 aspecte pe care trebuie să le urmărești în cazul unui generator de curent ca acesta.

1. Generatoarele de curent sunt de obicei comercializate în funcție de puterea pe care o pot genera. În funcție de capacitatea lor îți poți face un calcul cu privire la numărul de becuri pe care le poți ține aprinse, dar și cât de bine vor funcționa acestea și pe ce durată. Așadar, atunci când te-ai decis să investești într-un generator de curent ia în calcul nu numai prețul și tipul de combustibil, ci și aparatura electrocasnică pe care vei dori să o utilizezi în momentele fără curent. Cu siguranță centrala sau aparatul de aer condiționat ori frigiderul sunt doar o parte din produsele electrocasnice pe care vei dori să le vezi în funcțiune în orice situație, chiar și atunci când te confrunți cu o pană de lumină. De asemenea, analizează încă de pe acum și circuitele electrice din casă și vezi care cum sunt distribuite, pentru că în cazul unui singur circuit generatorul de curent trifazic va fi inutili, unul monofazic cu o putere de 230V fiind exact ceea ce ai nevoie.

2. Un alt aspect pe care ar trebui să-l iei în calcul este felul cum vei porni generatorul de curent. În momentul de față, în cazul generatoarelor de curent ai la dispoziție trei modele: generatorul pornit manual, cu ață, generatorul pornit electric și cu ață și generatorul cu pornire automată, de altfel cel mai performant din piață. De asemenea, ia în considerare și tipul de combustibil pe care-l vei utiliza. Cele mai comune modele sunt cele pe benzină, însă la fel de bine te poți orienta și către un model Diesel. Acestea din urmă sunt foarte apreciate în cazul unor locuințe sau lucrări mari datorită eficienței raportului calitate – preț. Totodată, pentru ca motoarele generatoarele ce folosesc combustibil Diesel se răcesc cu aer sau lichid, ele asigură o performanță mult mai bună și, nu în ultimul rând generează mai puțin zgomot.

3. Înainte de a porni aparatului trebuie însă să te orientezi și dacă îți dorești un generator de curent fix sau unul mobil. Cel din urmă are avantajul că poate fi mutat cu ușurință dintr-o locație în alta, este mai ieftin când vine vorba de costul de achiziție și poate fi utilizat oriunde pe proprietatea locuinței, condiția fiind aceea de a fi ferit de ploaie. Cât privește modelul fix acesta este mai scump decât unul mobil, iar în unele cazuri este nevoie de asistență specializată pentru a fi montat. De cele mai multe ori un astfel de model este recomandat pentru zone mult mai vaste și nu pentru o singură gospodărie. Avantajul acestui tip de generator de curent este că pornește automat în situația unei pene de curent.

sursa foto: www.accesshomeinsurance.com

Lasă un Comentariu...

*