Parcările 2.0 – cum este utilizată tehnologia pentru a găsi mai rapid un loc liber

Este absolut uimitor modul în care tehnologia şi-a făcut cu anii loc în societate, oferind astăzi soluţii mult mai bune pentru o calitate ridicată a vieţii. Siguranţa este un concept în jurul căruia s-au dezvoltat extrem de multe sisteme tehnologice, pentru fiecare membru al familiei în parte, pentru fiecare bun de preţ.

Nici autoturismele nu a fost lăsate deoparte, bucurându-se astăzi de o suită întreagă de sisteme de siguranţă, concretizate în conceptul de “Parcare Inteligentă”. Ce sunt acestea şi cum pot ele aduce o bilă albă ideii de siguranţă, atunci când vine vorba de autoturismele personale, rămâne să descoperi chiar acum din rândurile acestui articol:

Soluţii pe verticală

Din ce în ce mai mulţi proprietari de afaceri cu locuri de parcare au înţeles că viitorul acestui segment se traduce prin dezvoltarea de sus in jos. De aceea, în interiorul zgârie-norilor din marile capitale ale Europei, în zonele 0 ale acestor metropole se ascund sute de locuri de parcare, dispersate pe verticală.

Şi în capitala ţării noastre se poate rezolva astfel o problemă vitală, în cazul în care transportul cu maşina personală este preferat în locul celui public. Parcările pe verticală în Bucureşti reprezintă o soluţie reală şi uşor de implementat, în contextul în care raportul număr de parcări: autoturisme este din ce în ce mai îngrijorător.

Date exacte în timp real

În Bucureşti, un şofer pierde în medie 15 minute pe zi căutând un loc de parcare, într-o zonă apropiată de locul său de muncă. Soluţiile 2.0 cu care dezvoltatorii de spaţii pentru parcări inteligente vin, înseamnă informaţii exact în timp real despre numărul de locuri disponibile, timpul rămas până la eliberarea unui loc plătit, precum şi cele mai bune spaţii din perimetrul respectiv. Totul se poate vedea direct de pe tabletă sau de pe telefon, iar rezervarea unui loc nu necesită decât doar câteva click-uri. 

Siguranţa maşinilor

Cele mai bune locuri de parcare sunt acelea ce oferă un plus de siguranţă unui autoturism. Şi nu ne referim doar la pericolul hoţilor, care ne pot lăsa rapid fără oglinzi sau bunurile personale, lăsate la întâmplare pe bancheta din spate. Zăpezile, furtunile şi riscurile provocate de catastrofele naturale nu pot afecta în niciun caz un autoturism lăsat într-o parcare indoor.

Securitatea în aceste spaţii este foarte bine pusă la punct, de la camere de luat vederi pe fiecare etaj, la personal extrem de bine pregătit, gata să monitorizeze şi să intervină, în cazul oricărei tentative de furt sau distrugere.

Iată doar 3 exemple ce susţin cu tărie faptul că lucrurile se mişcă într-o direcţie bună, şi atunci când vorbim de parcări. Lifturile auto sunt poate cea mai uşoară soluţie pentru implementat, iar firmele de ascensoare din Bucureşti pot oferi soluţii adaptabile la spaţiul şi nevoile clienţilor.

Principalul avantaj al instalării unui ascensor auto este că permite avantajul într-o parcare cu mai multe nivele, fără să se piardă spaţiul pentru rampă. Un astfel de produs are un design inovativ şi modern, ce permite utilizarea maximă a locului disponibil, cu un consum redus de energie. De aceea, un ascensor auto este soluţia ideală pentru a eficientiza sistemul de parcare şi pentru a simplifica întreg procesul de transportare a maşinilor.

Lasă un Comentariu...

*