Obiecte de iluminat care nu ar trebui să lipsească din casa ta

Obiectele de iluminat fac parte din viața noastră, ușurându-ne sarcinile și asigurându-ne un anumit grad de confort. Astăzi vom vorbi despre acele obiecte de iluminat care îți sunt de folos în anumite momente și care nu ar trebui să lipsească din casa ta și criteriile de care trebuie să ții cont în momentul în care le alegi.

Lanterna, aliatul tău împotriva penei de curent

Lanterna este acel obiect util care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. În ziua de astăzi, vei găsi o varietate de lanterne moderne disponibile, de la mini-lanterne, până la lanterne de mână, de drumeții, tactică sau de cap.  Există mai multe criterii pe care ar trebui să le ai în vedere în momentul în care îți cauți o lanternă pentru casă. Puterea iluminării este cel mai important criteriu de alegere și cel la care ar trebui să îți îndrepți atenția prina dată. Mini-lanternele au în general o putere de 10-50 lumeni, suficientă pentru a căuta ceva pe întuneric, în timp ce lanternele de uz general pot avea între 50 și 150 de lumeni, oferindu-ți suficientă lumină pentru a vedea cât de cât bine pe distanțe de până la 100 de metri. Un alt criteriu de alegere ar putea fi forma și raza fasciculului în funcție de situația în care intenționezi să folosești lanterna: pentru drumeții, pentru momentele în care s-a luat curentul, pentru orientare în spații întunecate, pentru vânătoare, etc. Alimentarea este un lucru pe care ar trebui să îl ai din nou în vedere, mai ales dacă plănuiești să folosești lanterna în momentele de criză. Nu ai vrea să rămâi fără baterii la lanternă fix în mijlocul unei pane de curent, nu?

Alte criterii în funcție de care îți poți alege lanterna pot fi: dimensiunea fizică (o lanternă de dimensiuni mari poate fi incomodă și obositoare), posibilitatea de a regla intensitatea sau fasciculul de lumină, rezistența la șocuri, etc.

Proiectorul cu LED-uri, aliatul tău împotriva intrușilor

Dacă stai la curte și ai nevoie de o protecție în plus împotriva celor care ar putea să treacă de poarta curții cu gânduri necurate, ar fi bine să iei în considerare instalarea unui proiector cu LED-uri care să țină intrușii la distanță. Un proiector cu LED-uri are mai multe beneficii, printre care cele mai importante sunt: durata de viață extrem de crescută, consumul redus de energie  chiar dacă are o putere foarte mare de iluminare, siguranță crescută a propriei locuințe și o alimentare facilă printr-un simplu transformator aflat în interiorul proiectorului.

Alegerea unui proiector potrivit pentru curtea casei tale nu este o decizie grea, dacă iei în considerare următoarele criterii: suprafața pe care vrei să o luminezi (pentru iluminarea unei curți sau grădini de dimensiuni mici este de ajuns și un proiector LED de 10-20 W), tipul de alimentare, rezistența la factorii externi și intemperii, sistemul de operare (cu întrerupător, cu senzor de lumină sau cu senzor de mișcare.

De unde cumperi obiectele de iluminat?

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de lanternă sau de proiectorul cu LED, ar fi bine să te asiguri că ele sunt de cea mai bună calitate, tocmai din acest motiv, ar fi bine să le achiziționezi doar de la magazine specializate, cum ar fi și Electro-AZ. Aici vei găsi o gamă variată de lanterne de mână sau de cap, proiectoare cu LED, dar și coolere ventilatoare pentru calculatoare, servere sau domenii industriale, electrocasnice sau diverse accesorii audio-video.

 


Lasă un Comentariu...

*