Iluminatul casei – iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere

Orice locuință trebuie să fie perfect luminată, atât la interior, cât și la exterior. De aceea, alegerea unui sistem de iluminat potrivit necesităților casei trebuie să se facă cu multă grijă. De asemenea, corpurile de iluminat trebuie să fie și ele alese potrivit spațiului în care urmează a fi așezate. De exemplu, la birou veți avea nevoie de corpuri de iluminat populare, o lampă de masă, pe care o poți regăsi aici, care să vă ajute să îndepliniți toate sarcinile de lucru cu mare ușurință.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere despre iluminatul casei:

  1. Nu uita de spațiile de exterior, precum și de iluminatul grădinii – corpurile de iluminat specifice, precum sunt acestea, pot fi așezate fără probleme în spațiul exterior, ajutând la iluminatul locuinței afară. Fiecare dintre noi iubim să petrecem cât mai mult timp în aer liber și odată grădina amenajată, în timpul verii, aproape că nu ne vine să mai intrăm în casă. Nimic nu poate fi mai frumos decât să petreci nopți fierbinți în acest spațiu. Vei avea nevoie de iluminatul casei în exterior, montând anumite corpuri de iluminat specifice grădinii tale. Fie că vei alege minimalismul japonez sau o grădină zen trebuie să știi că iluminatul influențează destul de mult starea ta de bine, generată de petrecerea timpului liber în natură. Nu opta totuși pentru o lumină foarte puternică în grădină în așa fel încât să nu fii distras de la abundența naturii.
  1. Ai în vedere corpuri de iluminat pentru dormitorul copiilor – cei mici au nevoie de cât mai multă lumină în cameră pentru că aici se joacă, fac teme și totodată se odihnesc. În timpul nopții au nevoie de lumina de veghe care nu poate fi realizată decât cu ajutorul unor corpuri de iluminat potrivite necesităților celor mici. Și pentru a fi pe placul lor, ai în vedere acele corpuri de iluminat care să imite anumite personaje îndrăgite.
  1. Iluminat cu LED – acest tip de iluminat reprezintă cea mai bună soluție pentru casa ta, atât în interior, cât și în exterior. Becurile cu LED oferă o lumină caldă și foarte plăcută și reușesc să lumineze fiecare spațiu, într-un mod diferit, în funcție de necesități. De exemplu, livingul va fi luminat mai puternic comparativ cu dormitorul, iar din baie nu va lipsi iluminatul puternic. Becurile cu LED prezintă numeroase avantaje – sunt mult mai rezistente decât becurile clasice și în plus cu ajutorul lor poți economisi mult mai multă energie.
  1. Ai grijă la corpurile de iluminat pentru baie – acestea trebuie să fie foarte sigure, baia fiind un spațiu umed. De aceea, este bine să ceri sfaturile specialiștilor și să achiziționezi doar acele produse care sunt sigure pentru tine și familia ta. Corpurile de iluminat de baie trebuiesc încadrate în clasa de protecție IP23, IP44 sau IP65. Este foarte important ca lumina în baie să vină de sus, iluminatul fiind mult mai puternic și mai ales bine realizat și potrivit nevoilor celor ce locuiesc aici.

Lasă un Comentariu...

*