Iată de ce camerele de supraveghere instalate în locuințe sunt o idee bună!

Deși nu sunt pentru toți, camerele de supraveghere își arată utilitatea în foarte multe cazuri. În funcție de tipul camerelor selectate pentru monitorizarea casei, acestea nu numai că pot înregistra evenimente ce au loc în casă, dar permit accesarea în timp real a imaginilor de pe orice terminal mobil sau pot chiar declanșa alarme.

În urmă cu doar câțiva ani, camerele de supraveghere nu erau foarte accesibile din punct de vedere financiar, iar dimensiunile generoase ale acestora nu reprezentau o imagine tocmai atractivă. Totuși, tehnologia a evoluat enorm în decurs a doar câtorva ani, iar acum nu numai că sistemele de supraveghere sunt destul de ieftine, dar și dimensiunile lor sunt mult mai reduse. În ciuda reducerii dimensiunii, calitatea video, înregistrările, toate sunt la un nivel net superior.

Specialiștii din cadrul magazinului online www.SKUT.ro oferă câteva informații care vă pot ajuta să luați o decizie în privința necesității instalării unui astfel de sistem.

Camerele de supraveghere sunt camere mai robuste, create special pentru a avea o durabilitate de utilizare cât mai lungă. În funcție de zona de supraveghere, acestea pot fi pentru exterior (rezistente la intemperii și temperaturi ridicate sau scăzute), sau pentru interior, cu un design mai minimalist.

Investiția într-un sistem de supraveghere video nu mai presupune un efort financiar substanțial, în special în cazul camerelor pentru interior. În plus, în funcție de tipul sistemul ales, acestea poate fi instalate extrem de ușor, chiar și de proprietar. Pentru unele camere nu este nevoie decât de o conexiune wireless la internet, o aplicație și acces la o priză.

De ce să instalezi camere de supraveghere?

Instalarea unor camere de supraveghere este o idee bună din mai multe motive. Am ales să vă prezentăm câteva dintre ele, poate cele mai importante.

Vă protejați casa împotriva spargerilor

În cazul în care stați la casă, camerele de supraveghere vizibile la exterior reprezintă un element semnificativ de descurajare a potențialilor hoți. Dar, chiar și dacă stați într-un bloc, instalarea unor camere în apartament se poate dovedi o alegere inspirată. Conform ultimelor statistici în ceea ce privește spargerile de locuințe, acestea au luat o amploare deosebit de mare în 2018 comparativ cu 2017, iar trendul este în creștere. Multe din camerele de generație mai nouă, în momentul care detectează o mișcare, pornesc automat filmarea și trimit o alertă către telefonul mobil. Astfel, poți accesa feed-ul video și în caz că cineva a intrat în casă, se pot anunța autoritățile pentru a interveni. Ba mai mult, înregistrările pot constitui probe importante pentru autorități.

Pot facilita comunicarea cu cei dragi

Camerele de supraveghere nu sunt limitate doar la protejarea casei și a lucrurilor de valoare. Astfel de camere, pe care le gasiti la aceasta adresa web, pot fi utilizate pentru verifica și pentru a comunica cu membrii familiei cât nu sunteți acasă. Poți ține un ochi pe copii de exemplu, ori pe persoana ce are grijă de aceștia. Unele modele de camere au încorporate microfoane și difuzoare, astfel încât se poate discuta prin intermediul camerei. Camerele pot fi instalate în zonele mai sensibile ale casei, astfel încât să aveți o imagine cât mai completă cu ce se întâmplă în casă, în lipsa voastră.

Chiar și animalele de companie trebuie supravegheate

Așa cum verificați ca totul să fie în ordine cu cei mici, la fel se poate verifica dacă totul e în regulă cu animalele de companie. Să fie lăsate singure, poate fi stresant atât pentru ele cât și pentru proprietar. Cateva camere cu video ce permit și interacțiunea vocală poate fi o investiție excelentă pentru liniștea voastră, dar și a animalelor de companie.

Asistență medicală

Camerele pot fi utilizate și pentru supravegherea membrilor familiei mai în vârstă. Pentru cei mai mulți este dificil de vizitat părinții în mod constant, din lipsa de timp, sau poate pentru că locuiesc în altă localitate. Instalarea unor camere de supraveghere în locuința lor vă poate ajuta să îi țineți sub observație și să interveniți rapid în caz că se întâmplă ceva neprevăzut. O dată cu vârsta înaintată apar și problemele. O simplă căzătură poate duce la complicații grave din punct de vedere medical, de aceea este bine ca cei mai în vârstă să beneficieze de o supraveghere constantată din partea celor dragi.

Vă ajută când vă faceți poliță asiguratorie

Din puncte de vedere legal, fiecare proprietar este obligat să încheie o poliță de asigurare pentru locuință. Dacă decideți să vă asigurați și bunurile, un sistem de supraveghere video va reduce considerabil costurile de asigurare, iar în cazul în care apar evenimente deosebite ce duc la pierderea de bunuri, probele video se pot dovedi probe extrem de prețioase când se discută despre despăgubiri cu firma de asigurare.

Camerele de supraveghere nu trebuie văzute ca ceva ieșit din comun, ci ca o altă tehnologie necesară în viața de zi cu zi, așa cum este smartphone-ul sau calculatorul. Este o cerință a zilelor actuale ce își poate dovedi utilitatea mai repede decât ați putea crede.

 Surse poze: skut.ro

Lasă un Comentariu...

*