Cum alegi cel mai bun compresor de aer pentru proiectul tău?

Un compresor de aer reprezintă un produs de care poți avea multă nevoie pentru proiectul tău, fie că ai în vedere umflarea cu aer comprimat a anvelopelor mașinilor, fie atunci când te folosești de unelte cu aer comprimat precum ar fi aparatele de vopsit sau chiar cheile dinamometrice. Un compresor de aer îți poate fi de ajutor și pentru treburile casnice și de aceea trebuie să fie ales cu multă grijă.

1.  Capacitățile tehnice ale unui compresor de aer

Un compresor de aer are dimensiuni diferite și o capacitate tehnică diferită, în funcție de tipul acestuia. Este foarte important ca atunci când alegi un compresor de aer să ții cont de nevoia pentru care îl achiziționezi. Dacă, de exemplu, ai nevoie de un compresor de aer pentru business-ul pe care îl implementezi, atunci acesta trebuie să fie de cea mai bună calitate, să aibă o putere mai mare și astfel să facă cu ușurință față tuturor solicitărilor.

Pompa unui compresor de aer poate funcționa cu ulei sau fără ulei. De regulă, pompele fără ulei sunt mai scumpe, însă investiția se amortizează mult mai ușor atunci când îl folosești cu regularitate. Pompele unui compresor cu ulei au nevoie de mai multă atenție și de aceea este recomandat ca acest tip de produs să fie achiziționat pentru consumul casnic. De asemenea, compresoarele de aer cu pompă cu ulei nu sunt atât de gălăgioase precum cele fără ulei, așa că ține cont de acest aspect și mai ales de locul unde urmează să îl folosești.

Capacitățile tehnice ale unui compresor de aer au în vedere debitul și valoarea presiunii. Un compresor de aer casnic poate livra o presiune de 6 bari și un debit de circa 150 l/minut. Un compresor de putere medie ar trebui să livreze un debit de aer de circa 300 litri pe minut, având o presiune de 12 bari.

2. Puterea unui compresor de aer

Multă atenție se acordă puterii unui compresor de aer, mai ales dacă ai nevoie de acesta pentru derularea unei afaceri de ordin industrial. Puterea unui compresor de aer se măsoară în cai putere sau în watti. Compresoarele de aer industriale sunt alimentate cu carburant, iar cele folosite pentru treburile casnice vor utiliza energia electrică. Modelele care depășesc puterea de 6 cai putere sunt modele destinate uzului industrial. Celelalte, pornind de la 1,5 CP și până la 5 CP vor fi folosite pentru treburile casnice.

3. Portabilitatea unui compresor de aer

Acesta este un alt aspect pe care să îl ai în vedere atunci când alegi un compresor de aer. Un compresor de aer puternic, destinat uzului industrial nu se poate mișca foarte ușor, beneficiind de un loc fix. De aceea este bine să ai în vedere locul unde îl așezi și mai ales accesul către acesta. Compresoarele de putere mai mică beneficiază de această caracteristică, putând fi mutate cu ușurință, având greutăți mai mici, de circa 10 kg. Nu sunt deloc grele și nu ocupă mult loc.

4. Funcționalitatea unui compresor de aer

Acesta este un alt aspect cât se poate de important și presupune capacitatea acestuia de a fi reglat la diferite niveluri de presiune. În plus, compresorul de aer vine la pachet și cu anumite accesorii foarte utile, precum furtunul de transportat aerul dintr-un loc în altul, racorduri pentru pistolul pentru vopsea, dar și multe altele.

Un compresor de aer îți este util pentru afacerea ta, așa că va fi nevoie de o astfel de achiziție. Și dacă ești la început de drum și bugetul nu este atât de mare în așa fel încât să ți-l permiți poți apela la un credit rapid. Poți să găsești credite aici, Viva Credit fiind o soluție la îndemână pentru cei ce au nevoie de un Credit Până la Salariu. Se acordă rapid, doar printr-o simplă analiză online, nefiind nevoie nici măcar de deplasarea până la bancă. Vei putea alege soluțiile de rambursare, pornind de la perioadă și valoarea ratei și vei intra în posesia banilor direct pe cardul bancar în numai 2 ore de la depunerea cererii.

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/compresor-pompa-de-anvelope-840706/

Lasă un Comentariu...

*