Sfatul Expertului: corpuri de iluminat la modă în 2019

Iată care sunt recomandările experților pentru anul 2019, în materie de corpuri pentru iluminat:

Lămpile de podea

Lămpile de podea sunt potrivite pentru dormitor sau living. În funcție de nevoile pe care le ai, poți opta pentru o lampă cu lumină puternică, pentru a lumina un spațiu mai mare, sau pentru o lampă cu lumină focalizată, perfectă pentru serile în care vrei să citești.  Un avantaj al acestor lămpi este faptul că sunt ajustabile, iar astfel lumina poate fi îndreptată în ce direcție dorești. În plus, o astfel de lampă este destul de ușor de mutat, așa că o poți apropia atât de fotoliu, cât și de birou, în funcție de necesitățile pe care le ai.

Lămpile de podea pot schimba întregul aspect al unei încăperi, mai ales dacă alegi un abajur în culori vibrante. Colțurile camerei sunt cele mai bune locuri în care poți amplasa o astfel de lampă, creând astfel un ambient plăcut și senzația unui spațiu mai mare.

Candelabre

Dacă ai o locuință spațioasă, poți opta pentru candelabre, pentru că acestea oferă mai multă lumină. Candelabrele pot fi folosite atât în living, cât și în dormitor, în funcție de modelul ales. În general, acestea sunt disponibile în mai multe variante, având brațe cu diverse finisaje, de tip pandantiv sau pendulă, dar și în versiunea deja cunoscută, cu cristale sau alte pietre strălucitoare.

Atunci când alegi un candelabru, trebuie să te asiguri că acesta se potrivește cu design-ul casei. Dacă îți dorești un candelabru pentru living, poți opta pentru unul de tip pendul, cu două-trei brațe, suspendate la înălțime diferite. În schimb, dacă ai un living luxos și spațios, alegerea perfectă ar fi un candelabru mare, elegant, confecționat din sticlă sau cristal, cu detalii rafinate. În 2019, poți găsi candelabre la preturi avantajoase pe o mulțime de site-uri, iar astfel poți alege dintr-o gamă variată de modele ceea ce ai nevoie.

Plafoniere și aplice

Aplicele de perete sunt foarte utile pentru iluminatul secundar. Dacă vrei să renunți la veiozele din dormitor, atunci când citești seara, le poți înlocui cu două aplice. Astfel, vei beneficia și de lumină, dar vei avea și noptierele libere, fără să mai ocupi spațiu cu alte corpuri de iluminat.

Lustrele și candelabrele nu sunt cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru holuri sau zonele înguste. În schimb, aplicele sau plafonierele sunt foarte utile pentru iluminatul holurilor. Dacă ai o casă mai mare, poți folosi aplice și în zona scărilor, iar astfel vei beneficia de lumină, de fiecare dată când va trebui să urci la etaj.

Plafonierele sunt potrivite și pentru iluminatul băii, deoarece sunt mult mai rezistente și reușesc să facă față condițiilor mai dificile, cum ar fi umiditatea ridicată sau diferențele de temperatură. În plus, plafonierele au un design simplu și sunt mai compacte, iar astfel se potrivesc mai bine cu mobilierul din baie, care nu este unul foarte complex.

Așadar, în funcție de zonele casei, poți opta pentru diverse corpuri de iluminat. Pentru living, cele mai potrivite sunt lustrele sau candelabrele, pentru că oferă un plus de eleganță camerei. În schimb, pentru dormitor poți alege aplice de perete sau lămpi, care creează o atmosferă mai intimă.

Foto: https://unsplash.com/photos/ip5J4MHsUGE

Lasă un Comentariu...

*