Cum alegi corect obiectele de iluminat?

Iluminatul unui spațiu este important atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, unele obiecte de iluminat având chiar rolul de decorațiuni. Alegerea corectă a obiectelor de iluminat îți pot schimba total starea de spirit. Următoarele sfaturi îți vor fi de folos în alegerea obiectelor de iluminat potrivite pentru diferite spații.

Cum alegi corect obiectele de iluminatIluminatul în bucătărie

În funcție de zonele din bucătărie, ar trebui să iei în considerare iluminatul insulei de bucătărie, dar și iluminatul blaturilor de lucru – sporturile reprezintă o opțiune excelentă în acest sens. Obiectele de iluminat suspendate arată foarte bine deasupra unei insule de bucătărie și ajută la definirea spațiului și la crearea unei zone de focus. (vezi pe alexdecodesign.ro obiecte de iluminat potrivite pentru bucătărie)

Iluminatul în zona de dining

Candelabrele funcționează bine pentru a crea o piesă centrală într-un spațiu, iar dacă înălțimea tavanului permite, acesta este un spațiu excelent pentru expunerea unui candelabru atrăgător. Lustrele de mici dimensiuni arată foarte bine în camere cu plafon jos. Lămpile de perete ajută la împărțirea camerei și la iluminarea operelor de artă.

Iluminatul în living

În living ai multe variante la dispoziție atunci când vine vorba de obiecte de iluminat. În funcție de dimensiunea spațiului de care dispui poți opta pentru un candelabru de dimensiuni mai mici, pentru o aplică pe tavan, lumini pe pereți care scot în evidență diverse tablouri sau obiecte de decor, chiar și un lampadar lângă canapea, dacă obișnuiești să îți petreci mult timp aici citind. O lampă de masă cu un design deosebit poate fi iar o variantă bună în cazul în care vrei mai multă lumină în zona canapelei sau a măsuței de cafea (pe alexdecodesign.ro găsești multe modele de astfel de lămpi cu un aspect deosebit)

Iluminatul în dormitor

Pe tavan, lumina suspendată funcționează bine pentru a crea un punct focal deasupra patului. Alegerea unui abajur din țesătură va oferi o estetică mai delicată, în timp ce modelele mai îndrăznețe din metal vor duce dormitorul într-o zonă minimalistă. Adăugarea unui întrerupător cu variator de intensitate te ajută să adaptezi nivelul de lumină în funcție de necesități, de la lumină puternică la o iluminare mai blândă pentru seară. Lămpile de pat sunt utile pentru serile în care vrei să citești, dar în același timp nu vrei să îți deranjezi partenerul. Oglinzile iluminate reprezintă un accesoriu perfect pentru măsuța de toaletă – așa te vei bucura de o lumină puternică pentru realizarea machiajului sau a coafurii în fiecare zi.

Iluminatul în baie

Spoturile și luminile de deasupra oglinzii sunt excelente pentru a evidenția o anumită zonă și aduc și un plus de funcționalitate – femeile se pot aranja în condiții mult mai bune, iar bărbații pot profita de lumină pentru a se bărbieri. Lămpile de tavan tip aplică sunt excelente pentru a dispersa o lumină uniformă în întreaga cameră, însă ajută și la crearea unei ambianțe potrivite pentru o baie relaxantă. Un lucru important de precizat despre obiectele de iluminat din baie este faptul că acestea trebuie să aibă o protecție împotriva apei și a nivelului mare de umiditate. Ia asta în considerare atunci când cauți cele mai bune obiecte de iluminat pentru baia ta.

Iluminatul poate face diferența între un spațiu care îți oferă o stare bună și unul care te încarcă cu energie negativă. Alege corect obiectele de iluminat și bucură-te întotdeauna de o ambianță confortabilă!

Lasă un Comentariu...

*