Ce corp de iluminat poți alege pentru holul casei tale?

Holul locuințelor noastre merită cât mai multă atenție din partea noastră mai ales când vine vorba de iluminare. Cele mai multe case dispun de un singur hol mare care reprezintă și intrarea în locuință, însă casele cu o suprafață mai generoasă dispun de mai mai multe holuri. Holul principal rămâne totuși cel care face intrarea în casă și aici trebuie să alegem cu atenție corpul de iluminat. Atunci când intrăm în casă – atât noi, cât și musafirii noștri – dorim să fim întâmpinați de o atmosferă primitoare, confortabilă, caldă și relaxantă. Lumina albă și puternică nu este tocmai îmbietoare și nici un hol pustiu și întunecat.

Ce corp de iluminat poți alege pentru holul casei taleIată, așadar, câteva modalități care vă pot ajuta să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru orice tip de hol ați avea:

Optați pentru mai multe corpuri de iluminat

Utilizarea mai multor corpuri de iluminat diferite contribuie la o iluminare stratificată. Dacă o lustră de dimensiuni mari va îndeplini funcția de iluminare generală, atunci aplicele de perete montate de o parte și de alta a unei oglinzi vă vor asigura lumina de care aveți nevoie pentru a efectua ultimele retușuri înainte de a ieși din casă. Într-un spațiu precum holul care poate fi afectat de dimensiuni reduse și colțuri întunecate, este important să ne asigurăm că lumina învăluie spațiul dintr-o parte în alta și de sus în jos. Prin urmare, iluminarea stratificată este esențială în orice tip de hol, dar mai ales într-un hol îngust și întunecat, care nu beneficiază de lumină naturală. Dacă dispuneți de suficient spațiu atât pe perete, cât și pe podea, încorporați un amestec de aplice, lămpi și corpuri suspendate – fie că este vorba de un candelabru singular sau de multiple pandantive. Explorați gama de corpuri de iluminat a magazinului shop.electrofal.ro și combinați diferite corpuri de iluminat pentru ca întreg holul să beneficieze de o lumină plăcută și practică. Sporiți luminozitatea în colțurile întunecate și incomode optând pentru aplice de perete, spoturi sau chiar veioze. Foarte multe holuri nu beneficiază de lumină naturală, iar pentru a contracara acest dezavantaj, puteți lua în considerare instalarea corpurilor de iluminat de-a lungul peretelui. Astfel, veți spori cantitatea de lumină de care beneficiază un hol întunecat sau îngust.

Personalizați holul cu un corp de iluminat atrăgător

Holul este cartea de vizită a locuințelor noastre, deoarece oferă vizitatorului prima impresie despre casa noastră. Tocmai din acest motiv, holul ar trebui  să ne exprime personalitatea, gusturile și preferințele. Atunci când alegeți un stil de iluminat, luați în considerare schema generală a întregii locuințe. Iată că iluminarea poate fi o oportunitate de a adăuga o notă modernă și personală unui hol.

Întâmpinați-vă oaspeții cu o atmosferă caldă și primitoare

Când vine vorba de iluminarea holului, mulți dintre noi ne gândim doar la stilul și designul corpului de iluminat. Unii preferă felinarele moderne, unii aplicele de perete, unii corpurile de iluminat tip pandantiv, iar alții candelabrele glamour. Pe lângă designul corpului de iluminat, luați în considerare și tipul becului. Veți găsi în magazinul shop.electrofal.ro o varietate de becuri, inclusiv becuri smart și becuri eficiente energetic. Alegerea becului potrivit poate face diferența, contribuind la un hol bine iluminat, dar totodată primitor și practic. Un bec alb cald este cel mai recomandat pentru hol, deoarece emite o lumină ambientală caldă, care se simte foarte primitoare.

În cele din urmă, pentru a alege cel mai potrivit corp de iluminat pentru hol, trebuie să luați în considerare forma și dimensiunea unică a holului. Dacă dispuneți de un hol cu o suprafață generoasă, optați pentru candelabre dramatice sau pentru lumini suspendante.

Lasă un Comentariu...

*