5 tendințe de iluminare interioară în 2021

Dacă ați înlocuit până acum un corp de iluminat, cu siguranță ați observat cum a redefinit pe loc aspectul spațiului. Noile corpuri de iluminat la prețuri foarte accesibile pot fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a actualiza aspectul oricărei încăperi din casă.

5 tendințe de iluminare interioară în 2021Înainte de a începe să căutați cele mai moderne corpuri de iluminat, să aruncăm o privire la tendințele de anul acesta care, mai mult ca sigur, se vor menține și în anii viitori:

  1. Corpuri de iluminat inteligente și ecologice. Nu este surprinzător faptul că iluminatul ecologic se află în fruntea clasamentului. Astfel de corpuri de iluminat reduc facturile la energie și, totodată, ajută la reducerea amprentei de carbon. De la becuri economice și până la plafoniere inteligente, corpurile de iluminat ecologice și inteligente ar trebui să vă atragă atenția. Având în vedere că efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile în fiecare colț al lumii, indiferent că se manifestă prin inundații severe sau incendii, o abordare ecologică și inteligentă a iluminatului interior era așteptată cu mare nerăbdare.
  2. Iluminarea de accent. Nu în fiecare cameră ar trebui să schimbăm corpul principal de iluminat pentru a-i schimba aspectul. Iluminarea de accent pe care o putem realiza cu lămpi smart, cu spoturi, cu lampadare de podea sau cu lămpi de perete, a devenit din ce în ce mai populară în special în camerele de zi. Iluminarea de accent ghidează privirea către elementele inedite pe care dorim să le evidențiem. Dacă am creat un punct focal, cum ar fi o galerie de artă pe perete sau o bibliotecă, atunci putem evidenția atenția către această zonă. De asemenea, iluminarea de accent adaugă puțină dramă și confort în orice încăpere.
  3. Materiale naturale. Pe lângă opțiunile de iluminat ecologice, materialele naturale sunt, de asemenea, în tendințe. Lemnul, cum ar fi bambusul, dar și materialele textile încep să predomine în majoritatea locuințelor. Un design simplu, realizat din materiale naturale este cel mai potrivit pentru amenajările boho, scandinave sau minimaliste.
  4. Stil industrial. Dacă stilul boho nu vă caracterizează, poate doriți să încercați stilul industrial. Este modalitatea perfectă de a accentua stilul de decorare al unei încăperi. Multe corpuri de iluminat industriale sunt unice și sunt prezente în încăperi în care nu ne-am aștepta să le vedem. Această tendință continuă să evolueze către noi modele și funcții. Dacă inițial corpurile de iluminat industriale erau destinate spațiilor exterioare, subsolurilor sau cramelor, acum le vedem în majoritatea cafenelelor, restaurantelor, dar și în zonele de relaxare ale hotelurilor. Această tendință se va menține și în anii viitori, deoarece există mult mai multe posibilități de proiectare a iluminării cu corpuri industriale.
  5. Finisaje metalice. Acestea funcționează foarte bine pentru mai multe stiluri de amenajare interioară, inclusiv minimalism, dar și rustic sau vintage. Corpurile de iluminat cu finisaje metalice aurii, de crom sau de alamă sunt printre cele mai apreciate. Cromul reușește să ofere un aspect nou oricărei încăperi, în timp ce alama și auriul oferă un aspect sofisticat. Astfel de corpuri de iluminat pot fi utilizate în baie, bucătărie, living sau dormitoare, acolo unde adaugă o bogăție estetică greu de întrecut.

Pe măsură ce apar noi tendințe, este necesar să depunem efortul de a ne debarasa de vechile tendințe, asta incluzând și corpurile de iluminat cu LED-uri integrate. Practic, este vorba despre acele corpuri cu becuri încorporate care nu pot fi înlocuite. Problema acestor corpuri este aceea că dacă un LED eșeuează, întregul sistem devine inutil. Deși, în general sunt fiabile, LED-urile pot eșua din mai multe motive, inclusiv căldură în exces. Recomandarea generală este aceea de continua să folosiți becuri LED, dar să optați pentru corpuri de iluminat care să permită înlocuirea LED-urilor.

Lasă un Comentariu...

*