5 lucruri de care să ții cont atunci când realizezi iluminatul casei tale

Iluminatul locuinței nu este atât de simplu pe cât pare. Fiecare spațiu în parte are nevoie de o lumină proprie, de intensități diferite, care să ofere funcționalitatea de care are nevoie. Un iluminat de calitate înseamnă în primul rând becuri de calitate, cu o lumină prietenoasă ochilor și nevoilor locuinței tale.

Nu putem vorbi despre un iluminat asemănător în orice spațiu al casei tale pentru că deja au trecut vremurile în care majoritatea dintre noi amplasam celebra lustră în mijlocul locuinței. Avem nevoie de intensități diferite, de corpuri de iluminat diferite, de împletirea soluțiilor de iluminat cu ideea de amenajare.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când realizezi iluminatul casei tale:

  1. Alege becuri cu LED – acestea protejează sănătatea ochilor, așa după cum vei putea observa și aici. Se spune despre becurile cu LED că protejează vederea adulților, mai ales în spațiile de lucru. La birou, în fața calculatorului, adulții și copiii au nevoie de un iluminat de calitate, iar becurile cu LED reușesc să ofere chiar acest lucru, protejând vederea. Becurile cu LED sporesc confortul vizual, mai ales în spațiile de lucru, conform cercetătorilor.
  2. Lumina din living trebuie aleasă cu grijă, așa după cum vei observa aici. Va trebui să combini mai multe tipuri de lumină – cea generală care să asigure o luminozitate bună pentru întreaga cameră, lumina de accentuare, precum și pe cea de lucru. Nu este suficient să așezi doar un corp de iluminat clasic, ci mai degrabă ar fi potrivit să te joci cu anumite corpuri de iluminat și tipuri de lumină. De la plafoniere și până la lămpi, precum și folosirea unor spoturi, toate acestea sunt permise în living, împletind astfel funcționalitatea cu zona de relaxare.
  3. Iluminatul cu senzori atât în interior, cât și în exterior. Dacă ești adeptul eficienței energetice, atunci poate că ar fi potrivit să folosești iluminatul cu senzori. Cu ajutorul acestui tip de iluminat vei reuși să economisești destul de mult, senzorul detectând mișcarea și astfel lumina se va aprinde. În exterior trebuie să fii mai atent decât atât, mai ales dacă ai animale de companie. Mișcarea acestora ar putea fi detectată de senzori și astfel lumina s-ar putea aprinde mai des, existând astfel consum.
  4. Iluminat puternic în bucătărie și baie – acesta este un alt lucru deosebit de important de care trebuie să ții cont. Ca atare, ar trebui să beneficiezi de un iluminat cât mai puternic în aceste spații ale casei. În bucătărie, prepari mâncarea, așa că vei avea nevoie de o lumină cât mai puternică, iar în baie, deși este zona ta de relaxare vei avea nevoie de cât mai multă lumină, așa încât să te poți machia liniștită.
  5. Corpurile de iluminat pot oferi pentru casa ta atât funcționalitate, cât mai ales strălucirea unei amenajări corecte. Ai putea opta pentru corpuri de iluminat suspendate, dar și pentru corpuri de iluminat tip pendul. Benzile cu LED reprezintă alte soluții pentru iluminatul de interior. Lămpile de podea, spoturile încastrate sau lămpile de birou sunt alte variante potrivite atunci când dorești să alegi ceea ce este mai frumos pentru locuința ta.

Lasă un Comentariu...

*