5 idei de care ai nevoie pentru un iluminat potrivit, eficient pentru fiecare cameră

Iluminatul casei poate reprezenta uneori o provocare pentru cei mai mulți dintre noi. Știm cu toții că deja s-a făcut trecerea de la iluminatul clasic, de la becurile clasice, la cele cu halogen sau cu LED, și toate acestea având în vedere cea mai bună eficiență la consum. Pe de o parte, rezistența acestor becuri, durabilitatea lor în timp au determinat înlocuirea becurilor clasice cu cele mai performanțe produse de acest gen.

Și pentru a avea un iluminat eficient și mai ales potrivit pentru fiecare cameră, ar fi bine să ai în vedere cele 5 idei de mai jos:

  1. Alege becurile cu LED și ai în vedere forma soclului, pe care îl poți regăsi aici . Becurile cu LED oferă pentru orice tip de spațiu un iluminat bun și foarte eficient. Becurile cu LED beneficiază de o lumină caldă și pot fi montate foarte ușor. Sunt extrem de rezistente în timp, astfel că nu va fi necesară înlocuirea acestora foarte rapid. De asemenea, becurile cu LED sunt foarte eficiente din punctul de vedere al consumului, nu au intensitate variabilă și sunt potrivite pentru orice tip de spațiu, atât pentru spațiile cu umezeală, precum baia, cât și pentru living. Este bine să se țină cont de soclul acestor becuri și astfel să fie alese doar cele potrivite și necesare pentru locuință.
  2. Becurile cu halogen sunt potrivite pentru living! Becurile cu halogen precum sunt acestea  sunt extrem de eficiente pentru living, dar și pentru spațiile ce au nevoie de o lumină caldă și în același timp suficient de puternică. Aceste becuri cu halogen sunt ecologice, pot fi montate aproape în orice tip de spațiu și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Cu alte cuvinte, am putea spune că aceste becuri cu halogen nu consumă deloc mult și se pot monta foarte ușor, fiind foarte rezistente în timp.
  3. Alege lămpi potrivite pentru camera copilului – cu siguranță copilul tău va primi entuziast vestea că va primi o lampă de veghe care să îl ajute noaptea să adoarmă mai bine. Nu ezita cu nimic atunci când este vorba despre camera copilului, mai mult ca sigur acesta va fi încântat de ideea ta. Cu toate acestea, lasă-l să aleagă lampa preferată, cu siguranță una pe care sunt evidențiate anumite personaje din lumea desenelor animate. Și tot pentru camera copilului ar trebui să ai în vedere alegerea unei lămpi de birou, fiind utilă în momentul în care copilul merge la școală și are lecții multe de făcut acasă.
  4. În dormitor alege o lumină difuză – pentru că este un spațiu mult mai intim decât restul casei ai putea alege becuri cu halogen, cu o lumină difuză. Cu toate acestea, nu uita ca lumina să fie una caldă și în acest spațiu, fiind un element în plus care te va face să te simți bine.
  5. Nu uita de extra luminozitate în spațiul de lucru – alege becurile cele mai puternice acolo unde lucrezi, mai exact în birou. Acestea te vor face să te menții mai treaz, deloc obosit și să îți duci la îndeplinire sarcinile de lucru. Și de această dată poți opta pentru becurile cu LED sau halogen, acestea oferindu-ți o lumină puternică, dar cu un consum foarte mic.

 

Lasă un Comentariu...

*