4 lucruri de care să ții cont pentru a alege corpurile de iluminat perfecte pentru casa ta

Corpurile de iluminat pot transforma orice încăpere. Dintr-un spațiu sobru și neprimitor poți ajunge să ai o casă frumoasă și veselă doar dacă vei ști cum anume să folosești lumina în casa ta.

Iată mai jos câteva lucruri importante pentru fiecare spațiu al casei și mai ales află câteva lucruri de care să ții cont atunci când alegi corpurile de iluminat perfecte pentru casa ta:

1. Bucătăria, un spațiu drag

Într-adevăr, atunci când vorbești despre amenajarea bucătăriei, trebuie să știi că este un loc în care trebuie să te simți minunat, în care poți prepara masa și mai ales poți mânca alături de cei dragi. Bucătăria este spațiul în care te simți cel mai bine, este locul în care simți că ai familie, în care sunteți veseli și povestiți întâmplările de peste zi. Corpurile de iluminat trebuie alese cu multă grijă, fiind nevoie de un iluminat mai puternic, așa încât să poți prepara masa, fără probleme. Trebuie să ții cont de dimensiunea spațiului, dar mai ales trebuie să iluminezi corect zona triunghiului bucătăriei. Vei avea nevoie aici de o lumină albă, puternică și eventual de prezența unor corpuri de iluminat suspendate care să te ajute în prepararea mâncării.

2. Livingul, zona cea mai vizitată

Acesta este spațiul cel mai vizitat de prieteni. Dacă vei citi aici despre alegerea corpurilor de iluminat pentru casă mai mult ca sigur vei ști cum anume să le folosești. În living nu ai nevoie de o lumină foarte puternică, ci mai degrabă de o lumină ambientală, caldă și primitoare, care să întregească atmosfera de relaxare. Pot fi potrivite pentru living atât corpurile de iluminat suspendate, cât și cele plafonierele, cele tip spot sau cele de perete. Dacă vor fi alese inspirat, mai mult ca sigur vor reuși să transforme cu adevărat spațiul. Ai putea opta și pentru alegerea unor corpuri de iluminat diferite, fiind astfel mult mai creativ. În plus, este indicat să scoți în evidență câteva lucruri din living, folosindu-te de un iluminat accent.

3. Baia și corpurile de iluminat potrivite

În baie ai putea opta pentru un iluminat pe bază de spoturi sau pentru plafoniere. De obicei, în baie nu sunt prezente corpurile de iluminat suspendate, fiind un spațiu mai mic ca dimensiuni. În plus, în baie este indicat să beneficiezi de o lumină puternică, astfel încât să poți privi orice imperfecțiune a machiajului sau bărbieritului.

4. Dormitorul, zona de relaxare a casei

În dormitor trebuie să te simți bine, este spațiul în care petreci foarte mult timp și locul în care mergi pentru a te odihni. Totul aici ar trebui să te conducă într-o zonă caldă, cu o lumină difuză, dar plăcută, o lumină caldă și prietenoasă. Vei avea nevoie de corpuri de iluminat de perete, mai ales în zona patului sau de plafoniere.

4. Grădina sau trucuri pentru un iluminat exterior de calitate

Pentru zona de grădină ai putea opta pentru corpuri de iluminat de perete, dar și pentru economia de energie. De aceea, ar fi indicat să urmărești iluminatul pe bază de senzori de mișcare, o tehnologie relativ nouă, însă din ce în ce mai prezentă în locuințele moderne. Acest tip de iluminat se concentreză pe senzorii de mișcare infraroșu pasiv, fiind potrivit pentru spațiile de iluminat exterioare, iluminatul cu senzor infraroșu nefiind atât de sensibil la mișcare, astfel că mișcarea animalelor nu va fi percepută și becurile exterioare casei nu se vor aprinde imediat.

Atunci când ai în vedere alegerea unui astfel de sistem de iluminat, ai putea opta fie pentru acele lămpi cu senzor integrat, fie pentru amplasarea unor senzori pe diverse circuite, care să comande un anumit număr de corpuri de iluminat.

Lasă un Comentariu...

*