4 idei de care să ții cont atunci când alegi corpurile de iluminat potrivite pentru locuința ta

Iluminatul casei ar trebui să reprezinte o adevărată preocupare pentru cei ce se află în plin proces de amenajare a locuinței. Cu toate că nu mulți cunosc că în spatele unui iluminat de calitate stau secretele unei amenajări frumoase, designerii de interior recomandă să acordați multă atenție acestor aspecte.

iluminatAlegeți întotdeauna lumina caldă, becurile cu LED, fiind mult mai rezistente în timp și beneficiază de un consum mic, lucru ce se va regăsi în factura lunară.

Iată mai jos 4 idei de care să ții cont atunci când alegi corpurile de iluminat potrivite pentru locuința ta:

1. Iluminat cald pentru dormitoare – o lumină caldă și relaxantă este ideală pentru dormitorul casei tale. Trebuie să știi că atunci când ai în vedere alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitorul tău, pe care le poți regăsi aici, trebuie să ai în vedere că în acest spațiu dormi și în același timp poți privi la televizor sau poți citi o carte bună, fiind un loc în care te poți regăsi cu ușurință și în care te poți simți bine. De aceea, ar fi bine să ții cont de câteva aspecte importante. Lămpile cu LED reușesc să distribuie în cameră o lumină caldă și în același timp poți economisi destul de multă energie. În plus, alege să așezi lângă fotoliul unde îți place să citești o carte o veioză sau o lampă de podea. De asemenea, te-ai gândit că ai putea ilumina și interiorul dressingului sau al șifonierului? Aceste lucruri sunt posibile și ușor de realizat.

2. Iluminat funcțional pentru cramă, beci sau subsoluri – dacă locuința ta are și subsol sau beneficiază de o cramă, spălătorie sau de un beci ar fi bine să alegi acele corpuri de iluminat potrivite pentru acest spațiu, precum sunt acestea. Ar fi bine să alegi corpurile de iluminat prinse de tavan astfel încât să beneficiați cât mai mult de o lumină de care să vă puteți folosi. De asemenea, ai putea opta pentru un lămpi de perete dacă ai anumite spații de depozitare, ajutându-vă să căutați cât mai ușor anumite obiecte depozitate în aceste spații.

3. Iluminat cald pentru living – acesta este spațiul în care primești cei mai mulți prieteni, este spațiul în care privești la televizor și petreci cele mai frumoase momente alături de cei dragi. Vei avea nevoie de un iluminat cald pentru living și de aceea poți opta pentru becurile cu LED. În plus, ar fi indicat să așezi în anumite părți ale casei anumite corpuri de iluminat, precum veiozele cu picior, acestea fiind elemente de decor inspirate pentru acest spațiu.

4. Iluminat puternic în bucătărie – acesta este spațiul în care gătești și iei masa cu toți cei apropiați. Uneori, bucătăria este mai mult decât un spațiu în care pregătești cele mai bune mâncăruri și poate fi considerat și un spațiu în care uneori chiar să te relaxezi, în care să îți bei cafeaua în fiecare dimineață și în care poți citi o carte bună. Vei avea nevoie de corpuri de iluminat cu becuri cât mai puternice, reușind astfel să duci la îndeplinire cu bine tot ceea ce gătești, acordând astfel atenție detaliilor. În zona aragazului, chiuvetei și blatului de lucru ai putea alege niște becuri mai puternice sau chiar niște spoturi.


Lasă un Comentariu...

*