3 tehnici profesioniste pentru o locuință perfect luminată

Modul în care arată locuința noastră, cât de confortabilă, cât de primitoare, precum și cât de eficientă este depinde de alegerile noastre în ceea ce privește opțiunile de iluminare.

3 tehnici profesioniste pentru o locuință perfect luminatăCu puțină cercetare, cu o planificare atentă și cu gama amplă de corpuri de iluminat disponibilă pe shop.electrofal.ro, puteți proiecta o schemă de iluminare care să vă sprijine stilul de viață și să aducă armonie în spațiul în care lucrați.

Iată, așadar, trei strategii care vă pot ajuta să planificați corect iluminarea propriei locuințe:

Nu vă rezumați doar la un singur corp de iluminat

Nu întotdeauna este recomandat să iluminați o cameră întreagă optând pentru un singur corp de iluminat care, în termeni tehnici, ar îndeplini funcția de iluminare generală. De fapt, cel mai indicat este să optați pentru mai multe tipuri diferite de corpuri de iluminat, care se îmbină armonios și care creează ambianța pe care o doriți. Începeți prin a vă organiza spațiul pe care îl aveți la dispoziție și luați în considerare ce veți face în fiecare parte a camerei și ce fel de iluminare veți avea nevoie. De exemplu, puteți amplasa o lampă de podea lângă canapea pentru a citi o carte la lăsarea serii sau puteți instala un cablu LED sub dulapurile din bucătărie pentru a pregăti mesele în deplină siguranță. Cu alte cuvinte, fiecare încăpere din locuințele noastre are nevoie de iluminare direcțională.

Apoi, utilizați lumini de accent pentru a adăuga puțin dramatism spațiului și pentru a atrage atenția asupra anumitor zone sau obiecte. Iluminarea bibliotecii va pune accentul pe elementele decorative preferate expuse pe rafturile bibliotecii, în timp ce luminile amplasate pe podea vor evidenția plantele sau lucrările de artă. În cele din urmă, optați pentru iluminare ambientală sau generală pentru a oferi încăperii lumina generală de care are nevoie. Puteți utiliza spoturi sau plafoniere încastrate care oferă o lumină clară și uniformă în întreaga încăpere sau puteți instala un candelabru deasupra mesei din camera de dining pentru o iluminare mai concentrată. În magazinul shop.electrofal.ro veți găsi orice tip de corp de iluminat de care aveți nevoie pentru a crea acasă atmosfera pe care o doriți.

Un plan de iluminare excelent sporește funcționalitatea și frumusețea oricărui spațiu. Cel mai recomandat este să nu vă elaborați planul de iluminare în funcție de ceea ce faceți în prezent în acea încăpere, ci încercați să creați un plan în funcție de cum anume doriți să utilizați pe viitor încăperea. De exemplu, o strategie excelentă de iluminare poate transforma un colț neutilizat într-un colț ideal pentru lectură și relaxare.

Reduceți intensitatea luminii

Un dimmer care vă ajută să reglați lumina la intensitatea dorită reprezintă una dintre modalitățile cele mai rentabile prin care puteți spori flexibilitatea schemei generale de iluminare a casei, mai ales dacă opțiunile sunt limitate la unul sau mai multe corpuri de iluminat care pot fi instalate doar pe tavan. Folosirea unui dimmer vă permite să adaptați iluminarea unei încăperi în funcție de ora din zi, de activitatea în care sunteți implicați și de starea de spirit în care vă aflați. De asemenea, un dimmer vă ajută să economisiți energie și prelungește durata de funcționare a becurilor.

Optați pentru becuri LED cu lumină caldă

Becurile LED nu funcționează asemeni becurilor incandescente tradiționale care se schimbau într-o nuanță mai caldă pe măsură ce ajungeau la sfârșitul duratei de funcționare. În schimb, becurile LED pot ajunge la o nuanță întunecată, care este foarte obositoare. Totuși, acum sunt disponibile becuri LED cu lumină caldă, astfel încât să puteți folosi în continuare LED-uri și să obțineți acea frumoasă nuanță portocalie caldă.

Lasă un Comentariu...

*