3 modalități prin care puteți alege cele mai potrivite lumini de exterior

Luminile de exterior oferă securitate suplimentară și vizibilitate crucială la lăsarea întunericului, îmbunătățind în același timp aspectul exterior al casei. În prezent, este disponibilă o gamă surprinzător de largă de tipuri de sisteme de iluminat exterioare și de becuri de exterior, de la LED-uri de înaltă eficiență, sisteme cu senzori și până la proiectoare cu halogen de înaltă performanță, care produc nuanțe variind de la galben cald până la alb strălucitor. Puteți opta chiar și pentru becuri inteligente care se pot aprinde automat la apus și se sting în zorii zilei sau pot fi controlate și programate prin intermediul unui smartphone.

3 modalități prin care puteți alege cele mai potrivite lumini de exteriorCând vine vorba de alegerea celor mai potrivite lumini de exterior, este necesar să luați în considerare tipul de bec împreună cu caracteristici precum rezistența la apă, dimensiunea bazei, luminozitatea și eficiența energetică. Pentru ca un sistem de iluminat de exterior să fie eficient, acesta trebuie să fie suficient de luminos pentru a asigura o iluminare adecvată pentru alee, terasă, verandă sau orice altă zonă.

Iată 3 modalități prin care puteți alege cele mai potrivite lumini de exterior:

  1. Optați întotdeauna pentru becuri LED. Deoarece eficiența energetică este esențială în prezent, evitați becurile ineficiente și axați-vă în principal pe sisteme de iluminat foarte eficiente cu LED-uri. Becurile LED durează mult mai mult în comparație cu becurile incandescente, asta însemnând aproximativ 50.000 de ore față de 1.200 de ore. Deși becurile cu LED-uri sunt semnificativ mai scumpe, acestea compensează diferența de cost cu o factură mai mică la electricitate, deoarece sunt cu aproximativ 90% mai eficiente decât becurile cu incandescență și au o durată de viață mai lungă. Iar dacă vă întrebați dacă există becuri speciale pentru sistemele de iluminat exterioare, în general, un bec standard poate fi folosit pentru orice corp de iluminat de exterior, atât timp cât acest bec nu este expus la ploaie sau alte intemperii. În caz contrar, asigurați-vă că becul este clasificat pentru utilizare în condiții umede.
  2. Optați pentru un senzor lumină exterior pentru zona verandei. Zona verandei este adesea foarte expusă și vulnerabilă, motiv pentru care aici este indicat să montați un sistem de iluminat cu senzor. De asemenea, cel mai potrivit bec de folosit pentru iluminarea verandei este un bec LED care produce aproximativ 800 de lumeni. Becul LED va folosi cea mai mică cantitate de energie și va dura mult mai mult decâr orice alt tip de bec. O luminozitate de 800 de lumeni înseamnă o vizibilitate adecvată, dar nu acea lumină orbitoare care poate fi foarte deranjantă.
  3. Lumină caldă sau lumină rece. Foarte multe persoane sunt confuze când vine vorba de alegerea nuanțelor potrivite pentru exterior. O lumină albă și moale este cea mai indicată pentru iluminarea proprietății exterioare, deoarece simulează atmosfera unui foc de tabără. În schimb, lumina albă, puternică și strălucitoare, este cea mai potrivită pentru iluminarea în zonele de lucru sau pentru iluminarea care îndeplinește funcția de securitate.

În cele din urmă, dacă vă întrebați cât de luminoase ar trebui să fie corpurile de iluminat de exterior, specialiștii sugerează să optăm pentru un bec de aproximativ 600 de lumeni. Totuși, nu ezistați să mergeți până la 800 de lumeni pentru mai multă vizibilitate sau până la 400 de lumeni pentru o atmosferă mai intimă.

Lasă un Comentariu...

*