3 îmbunătățiri necesare dacă îți dorești o locuință inteligentă

În ultima perioadă, tehnologia a evoluat atât de mult încât astăzi este cu putință să avem o casă complet inteligentă, în care să ne simțim în siguranță, a cărei întreținere să nu ne coste mult și pe care o putem vinde la un preț excelent dacă vom decide asta. Pentru că este disponibilă o gamă foarte extinsă cu dispozitive inteligente pentru acasă, poate fi dificil pentru unii dintre noi să ne dăm seama cu ce echipamente ar trebui să începem dacă dorim să ne modernizăm locuința cu ajutorul tehnologiei.

În primul rând, este bine să știți că nu contează chiar atât de mult dacă dispozitivele inteligente sunt de ultimă oră, cât mai degrabă contează să îmbinăm eficient mai multe elemente de bază.

Potrivit unor sondaje, iată care sunt acele dispozitive inteligente care se bucură de aprecierile proprietarilor de case:

  1. Lumini exterioare inteligente. Iluminatul exterior inteligent este posibil cu ajutorul unor corpuri precum veți găsi aici. Pe de o parte, iluminarea exterioară sporește estetica unei proprietăți la lăsarea serii, reușind chiar să pună accentul pe elementele vegetale cele mai impresionante, dar pe de altă parte, iluminarea inteligentă exterioară înseamnă mai multă siguranță pentru toți membrii familiei, mai ales în sezonul rece când ziua este mai scurtă. Nu în ultimul rând, iluminarea exterioară descurajează infractorii, ceea ce din nou înseamnă mai multă siguranță la domiciliu.
  2. Iluminare inteligentă în încăperile cu trafic intens. Un supliment ieftin și rapid pentru o casă inteligentă este dat de becurile hue, precum sunt cele de aici. Acestea vă permit să personalizați tipul de iluminare în acord cu propria stare și dispoziție. În general, puteți transforma aproape orice corp de iluminat într-unul inteligent cu un dispozitiv simplu care se conectează la o priză. La fel de bine, puteți opta pentru becuri inteligente, care se contectează la telefon sau la un difuzor inteligent, permițându-vă să le controlați de la distanță sau să le programați când anume să se aprindă sau să se închidă. Dacă dețineți corpuri de iluminat care nu pot fi asociate în mod convenabil cu un bec inteligent sau cu un dispozitiv extern, puteți opta pentru întrerupătoare și variatoare de lumină eficiente din punct de vedere energetic pentru a obține aceleași economii de energie electrică, dar și o ambianță plăcută.
  3. Termostat inteligent. Termostatul inteligent este un dispozitiv care îmbunătățește confortul, optimizând în același timp consumul de energie. Unele sondaje arată că 77% dintre proprietarii de case doresc să investească într-un termostat inteligent. Acest dispozitiv poate fi programat pentru a reduce consumul de energie atunci când nu sunteți acasă sau dormiți. De fapt, termostatul inteligent vă arată cum utilizați energia în timp real. Puteți regla temperatura de oriunde folosind dispozitivul mobil astfel încât, de exemplu, să creșteți temperatura într-o dimineață rece de iarnă fără să vă ridicați din pat. În casele de dimensiuni mari, căldura sau aerul condiționat pot fi ajustate în funcție de ora din zi. Iar dacă aveți un termostat compatibil Wi-Fi, senzorii dispozitivului vor detecta când temperatura este prea ridicată sau prea joasă – fie în interior, fie la exterior – și setările vor fi ajustate în mod automat.

Într-un final, dispozitivele de siguranță sunt, de asemenea, importante. În cadrul unui sondaj, 75% dintre potențialii cumpărători de locuințe au declarat că doresc o casă prevăzută deja cu un detector inteligent de fum, în timp ce 70% doresc detectoare inteligente de monoxid de carbon.

Lasă un Comentariu...

*