3 cei mai importanți factori de care să ții cont atunci când achiziționezi panouri LED

În ultimii ani, iluminatul cu LED-uri a devenit o normalitate în viețile noastre și cu greu ne-am putea închipui ce alte opțiuni am mai avea în afara LED-urilor. Atât în locuințele noastre, cât și în mediile comerciale, LED-urile reprezintă soluția ideală de iluminare. La rândul lor, panourile cu LED-uri au cunoscut o mai mare popularitate în ultimul timp, și asta pe bună dreptate.

3 cei mai importanți factori de care să ții cont atunci când achiziționezi panouri LEDAceste panouri oferă mai multă lumină, au o durată de viață mai lungă și necesită întreținere redusă. Prin urmare, dacă doriți să înlocuiți corpurile de iluminat actuale sau tocmai vă amenajați un spațiu de birou, atunci panourile LED reprezintă soluția cea mai fiabilă, mai accesibilă și mai ușor de instalat. Puteți explora o gamă extinsă de panouri LED pe shop.electrofal.ro, acolo unde aveți la dispoziție și toate informațiile de care aveți nevoie.

Iată care sunt acele criterii de care ar trebui să țineți cont dacă doriți să vă iluminați locuința sau mediul de lucru cu panouri LED:

Dimensiunea panourilor

Principalul factor de luat în considerare atunci când explorați gamele de panouri LED are legătură cu dimensiunea panourilor. Veți observa că există mai multe dimensiuni populare de panouri LED, inclusiv 600×600, 1300×300 sau chiar 120×30. Prin urmare, trebuie să luați în considerare ce cantitate de lumină aveți nevoie în încăperea unde veți monta panoul, iar cantitatea de lumină este determinată la rândul său de dimensiunea încăperii. De exemplu, într-un mediu de lucru de dimensiuni generoase veți avea nevoie de mai multe panouri LED de dimensiuni medii. În plus, trebuie să vă gândiți și dacă veți înlocui un sistem de iluminat vechi sau dacă va trebui să instalați o rețea complet nouă. Indiferent de situația în care vă aflați, pe shop.electrofal.ro veți găsi toate accesoriile de care aveți nevoie pentru a pune la punct schema de iluminare completă a locuinței sau a mediului de lucru. În general, panourile cu LED-uri vin cu conectori de priză care asigură o instalare rapidă.

Capacitate de iluminare

Becurile fluorescente convenționale risipesc o mare parte din energia pe care o produc. Acea energie este eliberată mai degrabă sub formă de căldură decât sub formă de lumină. În schimb, panourile LED acoperă o suprafață mai mare, distribuie lumina uniform și pierd doar aproximativ 5-10% din energia pe care o produc pentru a se încălzi. Ca rezultat, veți obține o lumină mai puternică și mai consistentă, dar la aceeași cantitate de putere. De exemplu, dacă veți înlocui vechiul sistem de iluminat care poate constă din 5 becuri fluorescente, atunci va fi suficient să instalați doar 3 corpuri de iluminat cu LED-uri în locul lor. Aceste 3 LED-uri  vor produce mai multă lumină și vă vor ajuta să economisiți sume considerabile de bani pe termen lung.

Temperatura de culoare

Un alt factor de luat în considerare are legătură cu temperatura de culoare, adică tipul de lumină pe care îl emit panourile LED, reprezentat în Kelvin. Fiecare încăpere necesită temperaturi de culoare diferite. De exemplu, luminile de 5000K sunt ideale pentru mediile de lucru, deoarece aceasta este temperatura de culoare cea mai apropiată de lumina naturală. Ceea ce depășește 5000K este considerat cald, ceea ce va face ca lumina să pară mai gălbuie. Luminile calde sunt potrivite pentru utilizarea în acele medii unde se preferă lumini blânde, cum ar fi dormitoare, spa-uri sau alte zone de relaxare. Dacă vorbim despre lumini mai slabe de 5000K, atunci vorbim despre lumină rece, mai puternică și mai albastră. Luminile sub 5000K sunt potrivite pentru zone comerciale, școli sau pentru retail. Majoritatea panourilor cu LED-uri asigură o lumină albă și rece.

Lasă un Comentariu...

*