5 modalități prin care vă puteți proteja noua locuință

Mutarea în noua casă este o experiență grozavă, mai ales dacă este și prima experiență de acest fel. Totuși, în culmea bucuriei și în haosul pregătirilor, este foarte ușor să omiteți anumite aspecte de o mare importanță, și anume siguranța noii locuințe. Mai precis, securitatea casei ar trebui să fie întotdeauna în fruntea listei.

O casă nouă înseamnă o experiență de viață proaspătă, iar pentru a evita surprizele neplăcute, siguranța noii locuințe trebuie să fie prioritară. Iată, în rândurile care urmează, 5 modalități prin care puteți spori siguranța noii locuințe.

  1. Instalați un sistem de securitate. Locuințele care dispun de un sistem de securitate sunt cu 70% mai puțin susceptibile să fie sparte. Așadar, cel mai bun mod de a îmbunătăți siguranța noii locuințe este să instalați un sistem de supraveghere. Trebuie să vă asigurați că veți achiziționa surse de alimentare și camere de securitate de la o companie de încredere, care vă poate oferi cele mai bune opțiuni de securitate compatibile cu locuința și cu cerințele personale. Când vine vorba de instalarea sistemului de supreveghere, deși nu este deloc complicată, pentru cele mai bune rezultate este indicat să apelați la specialiști.
  2. Schimbați încuietorile pentru a vă asigura noua locuință împotriva intrușilor. Mai ales dacă nu achiziționați o casă nou construită, ci o achiziționați de la proprietar, este recomandat să shimbați încuietorile. Probabil nu veți cunoaște istoricul complet al proprietății și nu veți ști nici câte persoane dețin chei pentru intrarea în casă. Pentru liniște sufletească și pentru a proteja casa împotriva spargerilor, dar și pe toți membrii familiei, optați pentru yale inteligente care vor spori siguranța proprietății.
  3. Apelați la profesioniști înainte de a vă muta. Dacă ați achiziționat o casă sau un apartament mai vechi, pot exista materiale care ar putea afecta sănătatea membrilor familiei. Dacă nu dețineți cunoștințe de construcție, cel mai bine este să angajați un profesionist pentru a verifica dacă există materiale periculoase, cum ar fi vopsea cu plumb, produse inflamabile sau azbest. De asemenea, tot un profesionist în domeniul construcțiilor vă poate ajuta să elaborați un plan de modificare a locuinței pe care intenționați să o achiziționați.
  4. Consultați un electrician. Cele mai multe incendii sunt cauzate de probleme electrice, motiv pentru care este esențial să solicitați unui electrician să verifice toate caracteristicile electrice ale locuinței pe care doriți să o cumpărați. Profesioniștii în domeniul energiei electrice vă pot recomanda și efectuarea unor modificări și tot ei vă pot ajuta cu instalarea unei alarme de incendiu.
  5. Instalați corpuri de iluminat exterioare pentru a vă proteja casa împotriva furtului. O nouă locuință este adesea o țintă principală pentru nenumărați infractori. Pentru că un mediu întunecat este prielnic furturilor, înainte de a vă muta în noua locuință este indicat să montați sisteme de iluminat adecvate pentru interior și exterior. Cifrele arată că peste 80% dintre infractori evită spargerile pe proprietățile bine luminate. În prezent, sunt disponibile mai multe opțiuni de iluminare exterioară care sunt declanșate de senzori și care acționează, de asemenea, ca o metodă eficientă de a descuraja orice intrus. Iluminatul interior este la fel de important. Fiecare parte a casei ar trebui să dispună de lumină atunci când nu sunteți acasă tocmai pentru a da impresia că cineva este acasă.

În cele din urmă, asigurați ferestrele și ușile noii locuințe. Ferestrele și ușile sunt printre cele mai importante caracteristici ale oricărei case. Acestea sunt adesea cele mai vulnerabile părți, iar infractorii intră de obicei într-o locuință fie pe fereastră, fie pe ușă. Prin urmare, este deosebit de important să consolidați ferestrele și ușile atunci când vă mutați într-o nouă locuință și, de preferat, evitați ușile de intrare prevăzute cu geam.


Lasă un Comentariu...

*