5 lucruri bine de știut când îți planifici schema de iluminare a casei tale

Iluminarea locuinței înseamnă mai mult decât alegerea unor corpuri de iluminat decorative. În mod ideal, schema de iluminare ar trebui să fie atât funcțională, cât și elegantă. Când planificați iluminarea unei încăperi, ar trebui să țineți cont de modul în care veți utiliza acea încăpere și de activitățile pe care le veți întreprinde acolo. Odată ce ați stabilit care sunt cerințele de iluminat, încercați să elaborați o schemă stratificată, asta însemnând să optați pentru o combinație de corpuri de iluminat, atât ambientale, de sarcină, focale, cât și decorative. În loc să montați o singură lustră, schema de iluminare ar putea cuprinde o lustră, două veioze sau două aplice de perete sau un lampadar de podea.

5 lucruri bine de știut când îți planifici schema de iluminare a casei taleIată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă puneți la punct schema de iluminare a propriei locuințe:

Corpuri de iluminat încastrate

Corpurile de iluminat încastrate reprezintă o modalitate excelentă de a vă asigura iluminarea ambientală sau generală în orice încăpere. Deși corpurile de iluminat încastrate sau semi-încastrate sunt specifice bucătăriilor sau holurilor, pot fi o soluție eficientă pentru întreaga casa. În gama de corpuri de iluminat propusă de shopelectrofal.ro veți găsi mai multe opțiuni încastrate sau semi-încastrate, potrivite pentru fiecare încăpere a locuinței.  

Aplice de perete

Aplicele de perete sunt excelente pentru holuri, dormitoare, dar și pentru băi. Băile, ca și bucătăriile, necesită atât iluminare generală, cât și corpuri de iluminat care să asiste activitățile. O aplică de perete montată deasupra unei oglinzi va oferi cantitatea potrivită de lumină pentru a îndeplini ritualurile matinale și nocturne. Aplicele de perete sunt atât decorative, cât și funcționale. În dormitor sau pentru holuri puteți opta pentru aplice de perete cu becurile orientate în sus. Nu doar că vor înfrumuseța spațiul, dar vor crea și o ambinață relaxantă prin reflectarea luminii pe tavan.

Corpuri de iluminat suspendate

Corpurile de iluminat suspendate, numite pandantive sau pendul, direcționează lumina în jos, ceea ce le recomandă ca lumini de lucru. Un corp de iluminat tip pendul vă va asista în timp ce lucrați, scrieți, citiți sau doar verificați temele copilului. În bucătărie, luați în considerare instalarea unui corp de iluminat suspendat deasupra mesei sau deasupra insulei pentru a spori cantitatea de lumină exact acolo unde aveți cea mai mare nevoie. Magazinul online shopelectrofal.ro pune la dispoziție o gamă variată de corpuri de iluminat și accesorii pentru punerea în aplicare a schemei de iluminat în întreaga casă.

Corpuri de iluminat sub dulap

Deoarece dulapurile suspendate pe perete reprezintă o barieră în fața luminii generale, luați în considerare instalarea de lumini sub dulap, mai ales în acele zone unde ați avea nevoie de mai multă lumină, cum ar fi deasupra blatului de lucru în bucătărie sau deasupra biroului. Acestea nu numai că oferă o cantitate suficientă de lumină pentru sarcinile de zi cu zi, dar contribuie și la amenajarea estetică a oricărei încăperi.

Nu în ultimul rând, un candelabru este adesea una dintre cele mai izbitoare caracteristici dintr-o încăpere. Deși un candelabru, fie el mare sau mic, clasic sau informal, poate îmbunătăți decorul unei încăperi, nu vă poate oferi cantitatea de lumină de care ați avea nevoie dacă obișnuiți să lucrați acasă, să citiți sau să vă implicați în alte activități care necesită o cantitate suficientă de lumină. Candelabrul este mai degrabă o bijuterie pentru o încăpere, așa că pentru a beneficia de mai multă lumină, va trebui să adăugați și alte corpuri de iluminat.

 

 


Lasă un Comentariu...

*