Țiglă metalică pentru un acoperiș trainic și atractiv

Vine o perioadă în viața fiecăruia dintre noi în care decidem că a venit momentul în care acoperișul casei noastre trebuie schimbat. Dar ce materiale să alegem? Care sunt criteriile care conferă performanță unui acoperiș de lungă durată? Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, îți vom prezenta câteva dintre avantajele celei mai căutate modele de țigle pentru acoperiș: țigla metalică.

tigla metalica (1)

Picture 1 of 7

Deși pare o treabă destul de simplă, alegerea unui acoperiș potrivit nevoilor și bugetului se dovedește de cele mai multe ori un lucru destul de dificil. Având în vedere multitudinea de oferte și informații referitoare la acoperișuri, alegerea învelitorii potrivite presupune o selecție atentă a propunerilor primite din partea diferiților distribuitori și montatori de tablă.

Există persoane care susțin că acoperișul din țiglă metalică este mai slab calitativ decât din țiglă ceramică. În funcție de tipul de țiglă ales, acoperișul poate avea o calitate ridicată și un aspect deosebit. Avantajele unui acoperiș din țiglă metalică constau în montajul ușor și rapid și rezistența mare la condiții climatice extreme, precum ger și căldură. Țigla metalică este mai ușoară în comparație cu țigla ceramică, astfel încât nu se creează probleme la structura de rezistență a casei. În comerț, țigla metalică se găsește într-o varietate largă de modele, culori sau tipuri de asamblare, facilitând astfel obținerea unei armonii cu arhitectura generală a casei.

Garanția reprezintă un aspect important de care trebuie să ținem cont. Cele mai multe companii producătoare de țiglă metalică oferă o garanție de peste 50 ani.

De ce aspecte să ținem cont atunci când alegem un acoperiș din țiglă metalică?

Există nenumărate avantaje ale acoperișurilor din țiglă metalică. Pe piață apar o multitudine de produse care merită investițiile noastre, dar și materiale pe care mai bine le ocolim. Atunci când ne-am hotărât asupra țiglei metalice, este bine să ținem cont de câteva reguli:

Grosimea diferă în funcție de model. Cele mai bune sunt cele care depășesc 0,5 mm, chiar dacă prețul este mai ridicat.

Deși companiile producătoare de țiglă metalică dau mereu asigurări că produsul lor este cel mai bun, nu toate acoperișurile din acest material garantează rezistență și utilitate în timp. De aceea, este recomandat să verificați dacă țigla metalică respectivă a fost testată și dacă există rezultate care să confirme că este rezistentă împotriva coroziunii și a intemperiilor.

Un producător de țiglă metalică este Coilprofil, care are un sistem de acoperișuri numit Metigla, cu toate valențele necesare pentru îndeplinirea celor mai exigente cerințe atât din perspectiva unității acoperișului, cât și din perspectivă estetică. Beneficiile acoperișului Metigla sunt multiple:

Durabil – fiabilitatea acestui acoperiș metalic este asigurată de calitatea materiei prime și în special de protecția stratului de zinc.

Complet – Coilprofil pune la dispoziție clientului întreaga gamă de produse necesare pentru realizarea acoperișului.

Estetic – beneficiarul poate alege o culoare cât mai apropiată de proiect, culoare care rezistă în timp deoarece tabla are un strat protector special. Acoperișul Metigla are o gamă de 23 culori, 16 nuanțe lucioase și șapte nuanțe mate.

Avantaje structurale – greutatea scăzută a foilor de tablă are efecte favorabile și asupra structurii clădirii, reducând costurile acesteia. Având în vedere că sunt realizate la dimensiuni comandate, permit un montaj ușor și rapid.

Țigla metalică nu se decolorează

În orice domeniu există mituri. Astfel încât nici domeniul acoperișului din țiglă metalică nu scapă. Cel mai întâlnit mit este cel conform căruia țigla metalică și, în general, învelitorile metalice se decolorează. Deloc adevărat! Dacă se spune că acest material se decolorează după o expunere îndelungată la soare, putem spune același lucru și despre mașini. Având în vedere că e doar o afirmație lipsită de un temei real (care probabil a pornit de la concurența producătorilor de alte tipuri de învelitori sau de la producătorii și comercianții care nu respectă normele în vigoare), indicat este să ne informăm bine înainte de a decide.

Orice mare producător are o tehnologie de ultimă generație cu protecție UV, care oferă o rezistență superioară la decolorare. Țigla metalică este fabricată din tablă de oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester.

Țigla metalică nu ruginește

Sistemele de acoperiș din metal sunt realizate în prezent astfel încât să dureze mai bine de 50 ani. Rugina apare de cele mai multe ori fie atunci când condițiile de depozitare sunt necorespunzătoare, fie când în procesul de fabricație nu se respectă toți pașii.

Dacă învelitoarea metalică este prost depozitată, există posibilitatea să ruginească chiar înainte de a ajunge pe acoperișul dvs. Mă refer la o lungă depozitare într-o stivă sub cerul liber sau aproape de zonele umede. Modul în care este stocată materia primă, dar și produsul finit, reprezintă un criteriu pe care trebuie să îl luați în calcul atunci când achiziționați învelitoarea pentru acoperișul dvs.

Țigla metalică nu este zgomotoasă

Un alt mit, despre care ați auzit cu siguranță, este că țigla metalică devine zgomotoasă atunci când plouă sau când păsările merg pe acoperiș. În cazul în care ați auzit acest zgomot în diverse case, de vină este montajul. O montare defectuoasă este de cele mai multe ori cauza zgomotului și nu țigla în sine. De asemenea, în lipsa informării s-ar putea să îți pui pe casă o tablă de 0,35 mm grosime, în timp ce specialiștii recomandă 0,5 mm. În acest caz, nu este de mirare că fiecare ploaie se transformă într-un concert la tine în casă.

 

Lasă un Comentariu...

*