Tabla și montarea ferestrelor de mansardă

Montarea ferestrelor de mansardă este un proces ce necesită foarte mare atenție, deoarece orice mică eroare poate conduce la probleme precum infiltrațiile de apă, condensul și mucegaiul. Fereastra de mansardă poate fi montată pe orice fel de pantă a acoperișului, indiferent de tipul de învelitoare ales. Specialiștii susțin însă, că învelitorile din tablă au anumite avantaje, atunci când vine vorba de montarea ferestrelor de mansardă. Să vedem care sunt acestea!

  1. Montaj mai rapid

După cum bine știm, tabla face parte din categoria învelitorilor cu o greutate redusă. Prin urmare, o șarpantă simplă din lemn este mai mult decât suficientă pentru menținerea greutății acoperișului și a accesoriilor sale. Specialiștii susțin că o fereastră de mansardă se montează mult mai rapid având ca suport șarpanta din lemn, decât o șarpantă consolidată din beton pentru că, pot fi necesare modificări la nivelul structurii de rezistență, pentru a putea fi fixată cât mai bine fereastra de mansardă (exemplu: secționarea căpriorilor, montarea unor grinzi transversale etc.).

  1. Îndepărtarea învelitorii se face mult mai ușor

Montarea ferestrei de mansardă presupune îndepărtarea învelitorii din locul unde va fi amplasată fereastra. În cazul țiglelor de ceramică, această muncă este extrem de obositoare și de durată, pentru că fiecare țiglă va trebui îndepărtată individual. Acest lucru nu se întâmplă în cazul tablei, învelitorile din tablă fiind de fapt niște panouri de diverse dimensiuni, ele putând fi mult mai ușor îndepărtate.

  1. Tabla este potrivită pentru toate tipurile de acoperișuri

În cazul acoperișurilor cu o pantă mai mică, montarea ferestrei de mansardă poate aduce după sine probleme grave precum infiltrațiile de apă. Chiar dacă se folosește o ramă de supraînălțare, care are rolul de a preveni astfel de situații, există riscul apariției unei contrapante, care să provoace infiltrații. În acest sens, dacă ai un acoperiș cu o pantă mică și vrei să îți montezi o fereastră de mansardă, cel mai bine ar fi să optezi pentru o învelitoare din tablă prefalțuită tip Metigla Faltz, învelitoare etanșă, care îți va proteja locuința de eventualele infiltrații.

Infiltrațiile de apă pot să apară și în urma unui montaj al învelitorii prea aproape sau prea departe de marginile ferestrei. Dacă țigla este montată prea aproape de marginea ferestrei, pot să apară probleme precum deteriorarea profilelor de drenaj laterale și evacuarea ineficientă a apei strânse pe acoperiș. Pe de altă parte, dacă țigla este montată la o distanță prea mare de marginea ferestrei, riști să te confrunți cu infiltrații de apă în anotimpul ploios, mai ales dacă ai optat pentru un acoperiș ceramic. Și în acest sens, tabla are un avantaj în fața țiglelor clasice, ea putând fi decupată exact la dimensiunea necesară, evitându-se astfel de probleme.

Dacă vrei un acoperiș din tablă de cea mai bună calitate, care să îți asigure siguranța necesară, chiar și după montarea ferestrei de mansardă, ar fi bine să iei în considerare sistemul de acoperiș Metigla, produs de Coilprofil!


Lasă un Comentariu...

*