Alegerea materialelor de construcție pentru acoperişul casei tale

Nu mai e un secret faptul că materialele de construcție folosite pentru acoperiș au o contribuție importantă la rezistența în timp a acestuia. Când vine vorba de alegerea materialelor pentru construcția acoperișului, specialiștii ne recomandă să nu facem economie și să cumpărăm doar materiale de o calitate foarte bună. Acoperișul este cel care asigură protecția și siguranța locuinței, el fiind cel mai expus la fenomene meteorologice și nu numai. Prin urmare, alegerea unor materiale de construcție de calitate este absolut necesară pentru un acoperiș cât mai rezistent și trainic.

Primul lucru la care trebuie să te gândești este șarpanta, cea care are rolul de a susține greutatea acoperișului. În funcție de învelitoarea aleasă, mai exact de greutatea acesteia, șarpanta trebuie să fie consolidată sau nu. Iată ce materiale de construcție nu ar trebui să lipsească de pe lista ta: scânduri, grinzi, șipci din lemn, mortar de ciment, cuie, sârmă zincată, șuruburi, beton armat (pentru situațiile în care structura de rezistență necesită întăriri). Toate aceste materiale îți vor fi necesare pentru realizarea asterealei.

Dacă ți se pare mult prea dificil construirea unei șarpante de la zero, există oricând posibilitatea de a-ți comanda șarpanta pentru acoperișul tău gata făcută, prefabricată, pe dimensiunile casei tale.

Cel mai important material folosit în construcția acoperișului tău este reprezentat chiar de învelitoare.  În acest sens, ai de ales între o gamă largă de învelitori pentru acoperiș, puse la dispoziție de mai mulți producători. Dacă vrei o învelitoare cu o greutate redusă, ușor de montat, rezistentă în timp și estetică, poți opta pentru tabla prefălțuită Click sau Faltz, de la Coilprofil. Alte tipuri de învelitori pentru acoperișul casei tale sunt: țiglele ceramice, șindrila bituminoasă, țiglele din beton, plăcile din azbociment, plăzile de ardezie, plăcile de policarbonat, etc. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale, așa că ar fi bine să te informezi înainte de a lua această decizie.

Nu în ultimul rând, atunci când vine vorba de acoperișul unei case, trebuie să ne gândim și la sistemul pluvial. Recomandarea noastră în privința accesoriilor și a sistemului pluvial, este să ceri consilierea producătorului de la care achiziționezi învelitoarea. În acest sens, specialiștii de la Coilprofil îți stau mereu la dispoziție cu sfaturi utile, pentru alegerea celor mai bune materiale pentru construcția acoperișului casei tale.

Lasă un Comentariu...

*