3 soluții pentru un acoperiș conform planurilor tale

Construcția unei case presupune parcurgerea mai multor etape de lucru. Pornind de la partea de proiectare și până la finisare este nevoie de multă atenție așa încât să nu se omită nimic din ceea ce ar afecta planul de proiectare sau lucrarea propriu zisă. Trebuiesc urmărite cu atenție sfaturile arhitecților, astfel încât casa să fie rezistentă, iar proiectul să arate exact așa cum a fost schițat.

acoperisUltima etapa a construcției presupune multă atenție, fiind vorba despre acoperișul casei tale. „Căciula” casei, așa cum este denumit acoperișul trebuie să fie trainic și rezistent și să ferească locuința de infiltrații, scurgeri de apă, acestea putând afecta în timp structura de rezistență.

Iată mai jos 3 soluții pentru un acoperiș conform planurilor tale:

1. Alege o învelitoare potrivită schițelor tale – nu opta niciodată pentru țigla ceramică dacă locuința ta a fost proiectată ca fiind învelită cu țiglă metalică. Mai mult ca sigur acest aspect va îngreuna destul de mult rezistența casei tale, țigla ceramică fiind foarte grea. De aceea, este bine să urmărești cu multă atenție sfaturile arhitectului și să nu te abați de la cele recomandate de acesta. Dacă vei alege țigla ceramică vei avea nevoie de o șarpantă, dar și de o fundație mult mai solidă. Țigla metalică sau această tabla cutată vopsită se regăsesc într-o varietate de modele, fiind produse recomandate în construcțiile moderne. În plus, întreținerea acoperișului cu țiglă metalică sau tablă cutată vopsită se va face ușor, în ultima variantă putându-se revopsi acoperișul după un anumit număr de ani, cu o vopsea specială, pe care o poți regăsi aici și totul pentru ca acoperișul să arate ca nou.

2. Ai în vedere construirea unei șarpante rezistente – acesta este un alt aspect important de avut în vedere. Acesta se va construi în etape, cu materiale de cea mai bună calitate. Se vor folosi grinzi groase și rezistente, dar și mult lemn uscat. Cu cât meșterii vor acorda mai multă atenție acestei etape de lucru, cu atât vei fi sigur că acoperișul va fi unul rezistent, neexistând niciun fel de problemă în timp. Nu uita, din cauza vântului, multe acoperișuri au fost desprinse de zidărie. În plus, este bine să ții cont de recomandările specialiștilor și să alegi să construiești șarpanta în funcție de tipul de învelitoare.

3. Montează un sistem de scurgere eficient – un acoperiș nu este finalizat fără a avea un sistem de scurgere a apelor pluviale. De aceea, este bine să ții cont de acest aspect și să alegi să montezi locuinței tale sistemul de scurgere potrivit tipului de acoperiș. Jgheaburi, burlane și restul elementelor de legătură sunt câteva lucruri la care trebuie să acorzi multă atenție pentru un acoperiș trainic. În acest mod, apa de pe acoperiș va fi dirijată prin jgheaburile și burlanele montate și astfel se va scurge corect, neafectând pereții locuinței și prevenind astfel infiltrațiile în zidărie.

Ține cont de aceste lucruri și ai în vedere urmărirea cu atenție a fiecărei etape de construcție.

Lasă un Comentariu...

*