15 Modele de acoperiș din materiale de calitate!

Acoperișul este cel care îți protejează locuința de capriciile vremii, dar și cel care îi dă un aspect plăcut, dacă este ales corespunzător. Atunci când îți proiectezi casa mult visată și ajungi la acoperiș, ar fi bine să îi acorzi atenția necesară și să iei în considerare mai multe aspecte, precum: etanșeitatea acoperișului la apă, evitarea pierderilor de căldură, izolarea fonică, rezistența etc. Există 3 aspecte pe care trebuie să le urmărești în mod special, atunci când proiectezi un acoperiș: funcționalitate, calitatea materialelor din care este construit și durata sa de viață. Ideal ar fi să ai un acoperiș construit cu materiale de calitate, care să îți asigure atât funcționalitatea acestuia, cât și longevitatea lui.

Materialele din care este construit acoperișul sunt extrem de importante. Dacă alegi să îți construiești acoperișul din materiale ieftine, gândindu-te că astfel vei obține economii importante, s-ar putea să ai o surpriză și să te confrunți cu multe probleme în viitorul apropiat, implicit cu multe lucrări de reparații și renovări ale acoperișului, care aduc cu ele și costuri semnificative. În plus, orice deteriorare apărută la nivelul acoperișul, poate compromite întreaga construcție. Sfatul nostru este să optezi pentru materiale de calitate, care îți vor aduce nu doar siguranță, ci și economii. Un acoperiș construit doar cu materiale de calitate nu va avea nevoie de investiții ulterioare, în lucrări de reparații sau renovări.

Următorul pas este alegerea modelului acoperișului. Vrei un acoperiș în 2 ape sau, din contră, unul în formă de piramidă, care să iasă în evidență? În afara preferințelor personale, ar trebui să iei în considerare și factori precum zona geografică în care este construită casa, cantitatea de precipitații şi alte condiții meteo. Spre exemplu, acoperișul tip terasă nu este potrivit pentru zonele cu precipitații abundente, în timp ce acoperișul în formă de piramidă este mai des utilizat în zonele de munte. Dacă ești în cautare de inspirație, privește următoarea galerie foto cu 10 modele de acoperiș!

Modele acoperisuri 1

Picture 1 of 10

Revenind la ideea principală, aceea că este important să avem un acoperiș construit din materiale de cea mai bună calitate, indiferent de tipul de acoperiș pentru care vei opta, trebuie să te asiguri că acesta își va păstra funcționalitatea și aspectul plăcut de-a lungul timpului. Recomandarea noastră este să alegi sistemul de acoperiș metalic Metigla, de la Coilprofil, care îmbină durabilitatea, cu aspectul estetic și avantajele structurale. Materialele din care este realizat acest sistem sunt de cea mai bună calitate, oferind fiabilitate acoperișului tău. În plus, greutatea scăzută a învelitorii îți va oferi și anumite avantaje financiare. Cu cât învelitoarea este mai ușoară, cu atât se reduc costurile cu structura de rezistență a casei. Și din punct de vedere estetic vei fi câștigat cu acest sistem de acoperiș, deoarece acoperişul Metigla este disponibil în 19 nuanțe de culoare, lucioase sau mate, clasice sau moderne, potrivite pentru orice model arhitectural.

În concluzie, dacă vrei să ai un acoperiș sigur și plăcut din punct de vedere vizual, alege doar materiale de cea mai bună calitate!

Lasă un Comentariu...

*