Construiești o casă? Iată 10 materiale și accesorii de care ai nevoie!

Te afli în faza de construcție a unei locuințe? Cu siguranță, ai nevoie de foarte multe lucruri pentru finalizarea proiectului tău, unele pe care le cunoști, iar altele la care nici măcar nu gândești. De la cuie de cea mai mică dimensiune și până la cărămidă sau tablă, toate acestea îți vor fi de folos în anumite etape constructive.

Construiești o casă Iată 10 materiale și accesorii de care ai nevoie!

 Iată mai jos 10 materiale și accesorii de care ai nevoie pentru a construi o locuință:

 1. Betonieră – fie că este vorba despre fundații, stâlpi sau chiar alei, betoniera îți va fi de mare folos în construcția casei tale. Vei avea nevoie desigur și de o roabă, precum este aceasta, cu ajutorul căreia să poți transporta materialul de lucru. Aceasta trebuie să fie încăpătoare și mai ales foarte rezistentă, betonul ce va fi răsturnat aici fiind foarte greu.

2. Unelte și scule – vei avea nevoie de o gamă completă de unelte și scule – de la ciocan și până la polizor sau bormașină. Nu trebuie să îți lipsească nici lopata sau sapa.

3. Generator – atunci când te afli în organizare de șantier vei avea nevoie de curent electric. Dacă nu ai realizat încă branșamentul poți apela la beneficiile unui generator de curent electric, fiind destul de eficient.

4. Polistirenul expandat, pe care îl poți regăsi aici, este aproape de nelipsit din orice construcție. Fie se folosește pentru termoizolarea exterioară a pereților casei, fie pur și simplu se folosește cu rol de îndreptare, acesta este un material apreciat și mai ales foarte cumpărat.

5. Cărămidă – construcția unei case trebuie să fie trainică. De aceea, pentru a fi sigur de durabilitatea, dar și de calitatea locuinței tale ai putea alege construcția din cărămidă.

6. Plăci de gips carton – cei mai mulți aleg să finiseze pereții interiori cu ajutorul plăcilor de gips carton. Sunt foarte ușor de montat atât pe pereți, cât și pe tavan, astfel că etapa de finisare a pereților se va face destul de repede și foarte ușor.

7. Fier beton – rezistența unei construcții depinde și de cantitatea și dimensiunea fierului beton introdus în temelia casei, placă, stâlpi. Fierul beton trebuie ales conform indicațiilor oferite de arhitect în schița de proiectare a locuinței, acesta determinând nivelul de rezistență de care are nevoie construcția.

8. Țigla metalică – mult mai ușoară decât țigla clasică, aceasta este din ce în ce mai solicitată pentru construcțiile moderne. Se montează foarte ușor și nu are nevoie de o șarpantă foarte rezistentă, precum ar fi necesar în cazul țiglei ceramice. Și de această dată este nevoie de sfatul arhitectului.

9. Tâmplărie – din lemn sau PVC, tâmplăria trebuie aleasă cu multă grijă, izolând bine locuința, mai ales din punct de vedere termic. Este bine să aveți în vedere alegerea unor materiale de cea mai bună calitate.

10. Vata minerală bazaltică – aceasta este recomandată mai ales pentru izolația acoperișului, păstrând iarna căldura în interior și vara la exterior. Vata minerală bazaltică are numeroase proprietăți, iar folosirea sa la izolația casei reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni.

One Response to “Construiești o casă? Iată 10 materiale și accesorii de care ai nevoie!”

Read below or add a comment...

  1. Valentina says:

    Multumesc mult pentru sfaturile acestea, ma ajuta mai mult decat credeti 😀

Lasă un Comentariu...

*