Feng Shui pentru dormitorul tău

De foarte multe ori, casele cu multe camere tind să despartă emoțional oamenii. De aceea, amenajarea dormitorului trebuie să fie făcută cu atenție. Ideea principală este ca partenerii să intre într-un dormitor armonios și confortabil, un loc în care să își dorească să petreacă cât mai mult timp împreună. Amenajarea corectă a dormitorului ne poate aduce succes în tot ce întreprindem. Feng Shui are o influență semnificativă în acest sens.

Feng Shui (1).jpg

Picture 1 of 4

Pentru a ține cont de regulile Feng Shui, echilibrul, armonia și simetria sunt reguli esențiale. Dormitorul trebuie să aibă o formă regulată, de preferat ar fi dreptunghiulară sau pătrată. Totuși, dacă forma este neregulată, o idee bună ar fi să obținem un echilibru prin jocurile de culori, decorațiuni sau piesele de mobilier. Dacă chi-ul din dormitor este armonios, atunci ne vom bucura de relații fericite și noroc, nu ne va afecta sănătatea și nici nu vom trece printr-o despărțire dureroasă. Dacă avem blocaje de energie vitală în dormitor, relația nu va mai evolua ți nu va mai exista susținere, comunicarea fiind într-un punct mort și nefericirea își face simțită prezența.

Principala regulă de amenajare a mobilierului din dormitor după regulile Feng Shui este poziționarea corectă a patului. Astfel, poziția patului este crucială, în special dacă vrei să atragi energii pozitive și să îți îmbunătățești sănătatea și relația amoroasă.

Unde așezăm patul?

Poziționarea patului într-un dormitor este foarte importantă pentru ca chi-ul care ne înconjoară să fie unul odihnitor și benefic. Este recomandat ca o latură a patului să fie lipită de un perete, pentru un sprijin bun. De asemenea, trebuie să fim atenți ca între pat să nu fie îndreptate lucruri ascuțite, cu vârfuri sau cu muchii, fiindcă ele transmit un chi nefast, dăunător. Așezați patul astfel încât cel care îl ocupă să poată vedea orice persoană care intră în cameră, fără să își întoarcă privirea într-un unghiu mai mare de 90 de grade. Grinzile sunt o altă problemă la care trebuie să fim atenți. Cei care dorm sub o grindă ar putea, în timp, suferi de afecțiuni în zonele ce se aflau sub grindă. Ferestrele din dormitor trebuie să se afle pe o parte a patului, nu în spatele sau în fața lui. În cazul în care ai patul îndreptat spre fereastră, se poate produce o supraenergizare care ne va tulbura somnul. Lungimea patului trebuie să fie și ea luată în considerare. Nu trebuie să dormim niciodată într-un pat prea mic pentru noi, pentru că ne limitează progresul în carieră și afaceri.

Oglinzi – da sau nu?

Unii specialiști ne recomandă să nu plasăm niciodată oglinzi în dormitor. Ei zic că reflectarea în ele poate crea iluzia că sunt mai multe persoane, adică poate însemna intervenția unei a treia persoane în cuplu. Dacă, totuși, este necesară o oglindă în dormitor, încercați să o așezați într-un loc în care nu exisă riscul să vă vedeți în ea din pat.

Dragoste

Dacă vă căutați un partener, ar fi bine să fiți atenți ca în dormitor să existe doar obiecte în pereche: lumânări, perne, veioze etc. Chiar și fotografiile în care sunteți singuri, ar trebui înlăturate de peste tot din casă. Nu așeza un singur scaun în cameră. Dublează tot! Aranjează două fotolii confortabile lângă o măsuță, cumpără două noptiere, alege tot ce atrage în jurul tău o energie care să țină singurătatea la distanță.

Bogăția în dormitor

Un truc foarte bun pentru dormitoare este să dormim cu un activator Feng Shui sub pat. Tot ce avem de făcut este să găsim o cutiuță de aur sau de argint, în care să așezăm șapte cristale diferite, în care să se regăsească toate nuanțele coloristice ale elementelor Feng Shui. Închidem această cutie și o ținem sub pat, în dreptul capului.

Ce culori să aleg?

Culorile joacă un rol important în definirea unui spațiu. Fiecare culoare aparține unui anotimp și unuia dintre cele cinci elemente Feng Shui.

Folosește culori cât mai Yin (pentru mai multe detalii despre culori citește articolul „Feng Shui – reguli pentru o casă armonioasă”). Amintește-ți că dacă vei adopta aceste principii Feng Shui, vei avea parte de o viață mai armonioasă. În afară de alb, crem și bej, poți să optezi pentru nuanțe deschise de albastru, verde sau galben pai. Se pot folosi și culori mai puternice pentru dormitor, dar trebuie alese cu atenție pentru că fiecare culoare are o influență diferită asupra noastră și depinde ce efect vrem să obținem prin alegerea ei.

Alege mobilă și decorațiuni cu forme regulate, pentru a spori senzația de stabilitate și echilibru. Curățenia și ordinea sunt la fel de importante într-un dormitor.

Dormitoarele amenajate în stilul Feng Shui pot aduce multe beneficii dacă sunt respectate aceste reguli simple. Încercați și voi aceste trucuri pentru stabilirea armoniei, a iubirii, a înțelegerii și pentru a aduce norocul în dragoste și portofel.

Lasă un Comentariu...

*