Culorile anului 2015 pentru dormitoare

Am tot vorbit despre cele mai folosite culori, despre culorile predominante în amenajările interioare ale bucătăriilor, ale mobilierului sau ale accesoriilor. Dar ce anume ne face pe noi să alegem aceste culori? Da, știm că ele vorbesc despre emoțiile noastre, despre ce anume ne reprezintă pe noi ca indivizi sau cum vrem să fim percepuți. Culorile sunt o prezentă constantă în viața noastră. Le alegem prin hainele pe care le purtăm zi de zi, prin accesoriile pe care le folosim, prin pantofi sau prin curele. Culorile ne reprezintă în totalitate și ne pot ”trăda” trăirile chiar și atunci când nu ne dorim.

dormitoare (1)

Picture 1 of 6

Atunci când vine vorba despre dormitoare, culorile reprezintă mai mult decât niște elemente ale unui ansamblu prin care vrem să obținem armonia locuinței nostre. Și sunt mai mult decât niște suprafețe pe care dorim să le asortăm. Dar haideți să vorbim concret! Dacă printre rezoluțiile noului an se numără și amenajarea/reamenajarea dormitorului, este bine să te informezi în ceea ce ține de domeniul cromatic. Și cum nuanțele pe care le alegem pentru dormitoare ne influențează nu numai somnul, cât și viața de cuplu, e bine să ne facem lecțiile înainte să pornim la cumpărături.

Marsala- culoarea anului 2015

Institutul Pantone a desemnat Marsala, culoarea anului 2015. Ei susțin că această nuanță pământie, asemănătoare vinului roșu, ne ”va îmbogății mintea, trupul și sufletul”. Marsala este o nuanță subtilă și seducătoare care îți inspiră căldură. Ea întruchipează bogăția unei mese împlinite, iar rădăcinile sale pământii maro-roșiatice emană o naturalețe sofisticată. Culoarea anului 2015 constituie un element unificator în spațiile interioare. Ea adaugă eleganță în dormitoare și se poate Mobila-de-dormitor---cele-mai-frumoase-culoriutiliza sub formă de vopsea pentru pereți, accesorii decorative sau prin intermediul unor piese de mobilier vedetă. Fiind o culoare impozantă, aceasta va atrage orice privire. Dacă îți dorești dormitoare originale, vopsește-ți pereții în această culoare, în acest fel spațiul va ieși în evidență și va căpăta o notă elegantă, însă fără a te deranja vizual. Însă, dacă nu îți dorești o astfel de schimbare, cea mai ușoară modalitate de a folosi Marsala este prin intermediul textilelor. Lenjerii de pat, draperii, perne decorative, prosoape- toate vor adăuga o notă de originalitate și eleganță dormitorului tău. Dacă îți dorești o metodă impunătoare de a folosi această nuanță este utilizând imprimeurile florale sau dungile. În acest fel vei pune în valoare culoare, dar vei anima și încăperea. O poți combina cu nuanțe neutre, precum taupe și griuri, chihlimbar, nuanțe de auriu, culori pământii și diferite nuanțe de verde.

Albastru mediteranean în dormitoare

Pereții în culori neutre sau mobilierul în nuanțe de alb-gălbui creează un fundal ideal și pentru culori energetice de portocaliu sau albastru. Dacă alegem dormitoare decorate într-un albastru mediteranean alături de un alb pur vei avea impresia că te afli în valurile mării sau înconjurată de acoperișurile bisericilor din Santorini. Această nuanță de albastru intens poate fi combinată cu tonuri subtile de gri sau galben, pentru un plus de originalitate. Potrivit designerilor de la housebeautiful.com, tendința majoră în materii de culori de dormitoare în anul 2015 este această nuanță: ”Albastrul este atât de bogat, de fabulos, și arată perfect atunci când este combinat cu griuri sau roz”, susține designerul Sara Story.

Tonurile pastelate în dormitoare

Dacă îți dorești să-i oferi dormitorului tău un aer romantic, alege nuanțele pastelate. Aceste nuanțe, celebre în anii 1980, învăluie dormitoarele într-o notă discretă, plin de armonie, înțelegere, echilibru și optimism. Îți conferă numai energii pozitive pe care tu ți le poți însuși atunci când ajungi acasă. Rozul flamingo, albastrul clar al apei din piscină și nuanțele calde ale apusului de soare sunt doar câteva dintre culorile pentru dormitoare în acest nou an. Griul deschis este și el o nuanță neutră care nu trebuie să îți lipsească din planurile tale atunci când decizi culorile noului dormitor. Culoarea poate fi folosită cu ușurință într-o multitudine de mixuri cromatice, dovedindu-și versatilitatea în multe cazuri. Griul moale, cu nuanțe ușor stralucitoare, poate fi combinat de minune cu un ton foarte deschis pentru tavan. Bineînteles, dacă optezi pentru clasicul alb, care nu se demodează niciodată, îî conferă dormitorului tău o atmosferă relaxantă și primitoare.

Verdele-olive va fi și el foarte popular în anul ce vine. Caldă și relaxantă, această culoare va oferi o notă exotică în dormitoare. Deși nu pare foarte folosit la noi în țară, verdele-măslină oferă un plus de diversitate începerii.

Dacă îți dorești să faci ceva diferit în anul 2015, atunci va trebui să îți îndrepți atenția către culorile puternice, curajoase, precum roz, mov, verde sau turcoaz. Deși ele par greu de abordat la prima vedere, există numeroase mixuri interesante pe cale le poți adopta. Aceste culori condimentează într-un mod subtil dormitorul cu efecte originale.

Tips:

Dacă vrei doar să reîmprospătezi atmosfera în dormitoare fără a apela la prea multe schimbări, poți achiziționa câteva perne decorative sau o cuvertură de pat în culorile preferate. Chiar dacă lenjeria de pat se găsește la set, nu îți fie teamă să le desparți. Amestecă și potrivește sau renunță la anumite elemente din acel set. O simplă astfel de alegere îți poate schimba dormitorul!

One Response to “Culorile anului 2015 pentru dormitoare”

Read below or add a comment...

  1. Cristina says:

    Culoarea marsala este si culoarea mea preferata! M-am mutat de curand intr-un apartament din complexul rezidential Cosmopolis si m-am gandit sa imi vopsesc living-ul in aceasta culoare, insa m-am gandit sa combin si cu alte nuante mai deschise. De asemenea, pentru dormitor m-am gandit sa folosesc o vopsea in tonuri pastelate pentru mai multa caldura.

Lasă un Comentariu...

*