Corpuri de iluminat pentru exterior

Am constatat că doar în aparență este simplu să ne alegem la propriu soluțiile corecte de iluminare a ambientului nostru. Dacă interiorul casei este importat să-l luminăm încât să se creeze atmosfera potrivită, și terasa sau grădina necesită o atenție sporită. Nu orice corpuri de iluminat pentru exterior se potrivesc cerințelor și nevoilor noastre.

Corpuri de iluminat (2).jpg

Picture 2 of 5

Dacă locuiți la casă, cu siguranță știți cât de important este să ai corpuri de iluminat pentru exterior care să scoată în evidență arhitectura construcției, aleile, terasa sau grădina. Rolul acestui tip de iluminat are în vedere două aspecte: siguranța casei și înfrumusețarea proprietății prin punere în evidență a formelor și volumelor construcției sau a amenajării peisagistice din grădină.

Magazinele de specialitate ne stau la dispoziție cu o gamă variată de corpuri de iluminat pentru exterior, dar înainte de a face pasul acesta trebuie să ne hotărâm la bugetul lunar pe care suntem dispuși să-l cheltuim pentru consumul de curent necesar acestor surse de lumină. Odată luat în calcul acest aspect, măsurați suprafața pe care doriți să o iluminați să fixați locurile unde se vor amplasa aceste corpuri de iluminat.

Cu ajutorul unor spoturi, aplice exterioare cu și fără braț, ministâlpi de exterior, felinare, lămpi, corpuri de iluminat cu senzori de mișcare etc. poți realiza un iluminat exterior. Aceste surse de lumină trebuie să fie rezistente la factorii atmosferici și să fie rezistente. Se poate opta pentru corpuri de iluminat cu formă clasică realizate din materiale tradiționale: aluminiu, cupru sau bronz.

Corpurile de iluminat pentru exterior este bine să fie amplasate în funcție de locul pe care ne dorim să-l scoatem în evidență. Cu o lumină bună pe care o poți obține prin amplasarea a două felinare de perete pe o parte și de alta a ușii, se poate crea o senzație de spațiu primitor. La ușile secundare poți amplasa un singur felinar deasupra, astfel se creează diferență între cele două intrări. Aleile și scările pot fi luminate cu lămpi și felinare pe stâlp sau cu lumină de potecă care luminează atât granițele drumului, dar și grădina. Aceste corpuri de iluminat joase se pot instala simplu și se pot muta ușor dacă e nevoie, fiind în același timp și economice. Pot fi folosite și pe drumul care duce la garaj, dar alegerea cea mai bună sunt corpurile de iluminat cu senzor de mișcare echipate cu sursă de lumină cu sodiu.

În grădină puteți opta pentru corpuri de iluminar ornamentale, iar pentru a pune în evidenșă diferite zone ale casei se pot folosi lumini de perete sau spoturi. În cazul în care vreți să completați detaliile arhitecturale ale construcției, alegeți corpuri de iluminat clasice, tradiționale, care respectă forma și volumul pentru a se încadra în decor.

Corpuri-de-iluminat---cum-sa-le-alegemDacă aveți verandă, alegeți să folosiți o lumină de intensitate mică ce creează o atmosferă romantică. Ea poate fi completată cu așezarea unor spoturi pe crengile unui copac din apropierea verandei. Cu aceleași corpuri de iluminat poate fi amenajat și foișorul. Dacă aveți un loc destinar grătarului, folosiți o lumină puternică care facilitează lucrul în această zonă. Pentru o bună securitate a casei optați pentru o lumină puternică care să aibă în vedere luminarea zonelor umbroase folsind corpuri de iluminat cu senzori de mișcare care pot fi programate să se aprindă seara și să se stingă pe timpul zilei.

Lumina poate face diferența într-un loc monoton și unul personalizat. Tot ea este cea care te face să te simți bine în propria casă sau grădină, oferind confortul de care ai nevoie după o zi petrecută în aglomerația orașului.

Lasă un Comentariu...

*