AMENAJĂRI EXTERIOARE

Sfaturi pentru amenajarea grădinii tale

amenajare-gradina

Grădina poate fi mai mult decât un simplu spațiu verde, pe care îl îngrijești atunci când îți aduci aminte sau chiar deloc. Îți poți transforma grădina într-o oază de relaxare, într-o expoziție de flori abundente sau chiar într-un loc de servit micul dejun în diminețile calde de vară. Iată câteva […] mai mult »

Cum să amenajez o verandă

veranda-1

Veranda sau terasa închisă mai pe înţelesul tuturor poate fi o parte foarte frumoasă şi funcţională a casei tale, dacă te decizi să o construieşti. Veranda închisă este perfectă pentru zilele când vrei să te fereşti de soare, de ploaie sau pur şi simplu vrei să te relaxezi într-o camera […] mai mult »

Bougainvillea – paradisul stradal din Nafplio

378262-svetik

Când vorbesc de Grecia, îmi vin în minte tot felul de imagini spectaculoase: marea şi ale ei culori care parcă se desprind dintr-un tablou fantastic, superbele plaje, în special cele sălbatice, dar şi o mulţime de specii de flori, care îmbracă peisajul şi îl transformă într-un mic colţ de rai. […] mai mult »

7 secrete pentru o gradină frumoasă tot anul

gratare de grădina

Amenajarea unei grădini este într-adevăr o muncă dificilă care necesită implicare și pasiune din partea beneficiarilor, dacă aceștia doresc ca spațiul lor exterior să-și mențină frumusețea în fiecare din cele patru sezoane ale anului. Fiecare anotimp vine la pachet cu mai multe sau mai puține task-uri, însă duse la bun […] mai mult »

8 pași către un gazon perfect

8 pași către un gazon perfect

O curte frumoasă este o curte îngrijită, cu gazon des, verde, perfect tuns. O astfel de curte poți avea și tu dacă vei ține cont de cei 8 pași de mai jos și-ți vei dota magazia cu uneltele necesare. Mașini de tuns iarba, trimere electrice, scarificatoare gazon ca acestea, foarfece […] mai mult »

8 grătare atipice pentru o grădină inedită

8 grătare atipice pentru o grădină inedită

Rolul evident al grătarelor de grădină este acelea de a ne ajută să preparăm în exterior mâncăruri la fel de delicioase sau poate chiar mai savuroase decât cele din bucătăria interioară. Cu toate acestea, nu trebuie contestat nici aportul estetic pe care un grătar îl are în grădină. În plus, […] mai mult »

5 plante ideale pentru balcon și terasă

5 plante ideale pentru balcon și terasă

Iubitorii de plante își vor dori să crească câteva soiuri chiar și atunci când locuiesc într-un apartament cu balcon mic. De altfel, așa cum unei curți îi trebuie cel puțin un copăcel pentru a-i spori frumusețea, niciun balcon nu este complet fără câteva plante, flori colorate care să completeze aspectul […] mai mult »

12 camere amenajate în grădină

12 camere amenajate în grădină

Sezonul estiva are ceva special, aproape fermecător, căci indiferent cât de cald ar fi afară ceva ne împiedică să stăm cuminți înăuntru, chiar și la 40 de grade. Lumina caldă, culorile, parfumul florilor, adierea delicată a vântului toate sunt motive pentru care încercăm să ne amenajăm spații în exteriorul casei […] mai mult »