Deces: Cum poți fi alături de cineva care a suferit o pierdere?

Deces: ce poți face pentru o persoană dragă ție, care a suferit o pierdere din cauza unui deces? Ce este bine de știut și care sunt cele mai potrivite recomandări pentru acea perioadă dificilă? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

 

Atunci când o persoană dragă nouă suferă o pierdere, un deces, avem tendința de a ne speria și de a ne simți panicați, tocmai din simplul fapt că nu știm ce anumite putem face pentru a-i alina durerea. Adevărul este că în unele momente nici nu este nevoie să facem ceva anume, pentru că simpla noastră prezență sau înțelegere este suficientă. Bineînțeles, fiecare persoană are nevoile sale personale și fiecare persoană resimte diferit față de noi experiențele pe care le trăiește în cazul unui deces.

Dacă la rândul nostru am suferit o pierdere a unei persoane care a trecut în neființă, iar nevoia noastră era de a simți contact atât cât este posibil cu persoanele dragi, acest lucru nu este universal valabil pentru fiecare persoană din jurul nostru. Așa cum am menționat deja, fiecare om are nevoile sale și se raportează diferit situației, motiv pentru care acesta ar trebui să fie primul punct de plecare. Dacă vrei să cunoști mai multe informații despre cum poți fi alături de o persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza unui deces, te invităm să rămâi alături de noi.

Cum poți fi alături de cineva care a suferit o pierdere?

Atunci când vine vorba despre cum putem ajuta o persoană care a pierdut pe cineva drag, lucrurile încep să se complice într-o oarecare măsură, pentru că fiecare om resimte experiențele trăite în felul său, iar astfel, nevoile și necesitățile sunt diferite de la caz la caz.

Dacă vrem să fim alături unei persoane, trebuie să ținem cont de următoarele lucruri:

  1. Concentrează-te pe nevoile sale

Așa cum am povestit deja, fiecare persoană trăiește și resimte diferit față de noi, poate, aceleași experiențe, motiv pentru care, atunci când ne dorim să fim alături de o persoană care suferă o pierdere din cauza unui deces, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să aflăm care sunt nevoile sale. Simpla întrebare ”Cum te pot ajuta?” sau ”Cum îți pot fi aproape?” uneori este suficientă pentru a afla care sunt nevoile persoanei căreia încercăm să-i oferim suport.

Decât să încercăm să ne dăm seama de unii singuri sau să anticipăm necesitățile sale, punând poate mai multă presiune asupra sa, mai bine alegem să întrebăm și să acceptăm răspunsul primit. Chiar dacă la rândul nostru, poate, am avut nevoie de mult contact cu oamenii din jur, același lucru nu este universal valabil, motiv pentru care ne putem aștepta ca persoana de care încercăm să fim aproape să ne transmită că are nevoie să petreacă timp singură și de mai multă liniște. Acest lucru nu ar trebui să ne supere, pentru că, dincolo de intenția noastră bună, respectarea propriilor sale nevoi este fundamentală în acele momente dificile.

  1. Dacă ți se permite, fă recomandările potrivite

În acele momente copleșitoare, în încercarea de a-i fi alături unei persoane care a pierdut pe cineva drag, avem tendința de a ne arunca să facem foarte multe recomandări. Din acest punct de vedere, chiar dacă intenția nu este greșită, este important să înțelegem și să întrebăm dacă avem această posibilitate, de a oferi câteva îndrumări. Nu toată lumea are nevoie în acele momente de sfaturi sau de recomandările noastre, chiar dacă intenția nu este rea, iar tocmai de aceea, ar fi recomandat ca în primă fază să întrebăm: ”Îți pot face o recomandare, care consider că te-ar putea ajuta?”. Această întrebare îi va permite persoanei căreia încercăm să-i fim aproape să facă o alegere potrivită pentru sine și simpla împărtășire a recomandărilor noastre nu se va mai simți dificil.

Tocmai din acest punct de vedere, dacă persoana în cauză este în căutarea unor recomandări, îi putem sugera să apeleze la firma de servicii funerare non stop București. Apelând la serviciile acesteia, o echipă bine pregătită și orientată către nevoile sale îi va fi alături încă din primul moment, ajutând-o să aleagă ce este mai potrivit și asigurându-se că niciun obiect sau accesoriu funerar relevant nu este scăpat din vedere. Plus de asta, odată ce va solicita ajutorul de la firma de servicii funerare non stop București, va mai mult timp pentru gândurile și sentimentele sale, iar asta o va ajuta să accepte și să se acomodeze mult mai ușor cu situația, decât în momentele în care toate responsabilitățile se resimțeau puternic în spatele său.

Lasă un Comentariu...

*