Cum să alegi utilaje de calitate pentru activitatea pe șantier?

Munca pe șantier înseamnă precizie, putere și uneori activitate fără program fix, iar din acest motiv este necesar ca utilajele alese să respecta standardele de lucru. Dacă vrei să afli cum poți alege cu ușurință utilajele și ce criterii ar trebui să ai în vedere, atunci următoarea listă îți va fi de ajutor.

Alege utilajele în funcție de brand

Desigur, cu toții căutăm să folosim produse de calitate, iar atunci când vine vorba despre lucrări de șantier devine imperios necesar. Cum aflăm, însă dacă un anumit utilaj este calitativ? Ei, bine, uneori, calitatea este exprimată chiar prin renumele pe care îl are un anumit brand. Gama de utilaje Caterpillar, spre exemplu, nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru că acest brand a fost clădit pe criterii de calitate foarte bine împământenite.

 

Calitatea acestui brand înseamnă ani de zile de producție de utilaje de șantier care sunt revândute sau închiriate și tot funcționează impecabil. Firește, cu îmbunătățiri și grijă în timpul procesului de lucru, viața lor este extinsă, ceea ce înseamnă că un utilaj de calitate înseamnă adesea un brand cunoscut, folosit de foarte mulți utilizatori. 

Poți alege așadar utilaje cunoscute pe piața de profil, pe grupuri tematice sau între colegi de breaslă și colaboratori, pentru că acest lucru s-ar putea să îți garanteze succesul realizării eficiente a lucrărilor.  

Alege utilajele în funcție de specificul lucrărilor tale

În unele cazuri, lucrările sunt cele care îți pot da anumite direcții în baza cărora să alegi utilajele pentru șantier. Dacă ai de făcut săpături, atunci, în mod cert, un excavator sau un buldoexcavator îți vor fi de folos. Dacă vrei să cureți terenul pentru pregătirea sa în vedere construirii, atunci autogrederul poate fi soluția. 

Dacă ai nevoie de un utilaj care să compacteze solul pe care vei amplasa fundația sau vei construi un drum, ar trebui să te interesezi de caracteristicile unui compactor. Sau dacă vrei să elimini deșeuri din construcții rezultate în urma demolării ori dacă vrei să muți balast, piatră sau pietriș, un încărcător frontal este cea mai bună decizie.

În unele cazuri, anumite utilaje pot face chiar și mai multe sarcini datorită echipării complete. De aceea, ar fi indicat chiar să ai în vedere asocierea acestora, astfel încât să alegi un utilaj bun la toate. 

Alege utilajul în funcție de dimensiunea lucrărilor

Atunci când spunem șantier, primul gând este acela al șantierelor imense ale dezvoltatorilor imobiliari. În realitate, însă șantiere sunt și cele în care se construiesc kilometri de drumuri, poduri sau chiar case individuale. 

În funcție de dimensiunea și de complexitatea lucrării, poți alege utilajul potrivit pentru tine. Pentru lucrări ample, vei avea nevoie de utilajele standard, de tipul excavatoarelor, buldoexcavatoarelor sau încărcătoarelor frontale. Pe de altă parte, pentru șantiere mici, vei putea utiliza miniîncărcătoare frontale sau miniexcavatoare. 

Alegerea utilajelor de șantier în funcție de preț

Bugetul joacă un rol destul de mare, pe alocuri, chiar decisiv, în alegerea utilajelor de șantier. De cele mai multe ori, antreprenorii cântăresc decizia cumpărării versus decizia închirierii, așa că poți și tu să ai în vedere acest lucru. 

Închirierea costă mai puțin față de achiziția unui dispozitiv nou, însă, în același timp, ridică anumite probleme care țin de vechimea utilajului și de modul acestuia de operare. Totuși, dacă discutăm despre alegerea utilajelor de calitate, atunci varianta de a cumpăra utilajele pare cea mai potrivită.

Utilajele de șantier sunt indispensabile indiferent de lucrări. Practic, nu ai cum să efectuezi lucrările de șantier fără a avea la dispoziție un astfel de utilaj, iar realizarea cu operatori umani este dificilă. Alege calitatea având în vedere criteriile enunțate anterior și descoperă utilajele potrivite pentru tine, care să te ajute să lucrezi rapid și eficient.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/NWByxwVN-J0

Lasă un Comentariu...

*