Cel mai bun cărucior pentru copii: 5 criterii de selecție

Una dintre cele mai dificile decizii pe care trebuie să o iei atunci când te pregătești de venirea pe lume a unui bebeluș se referă la alegerea căruciorului potrivit. Nu este o achiziție ușor de făcut, în special dacă este vorba de primul copil. Nu știi ce caracteristici ar trebui să aibă un cărucior bun, iar gama variată de modele din care poți alege mai mult te încurcă.

Va fi mai ușor să iei o decizie bună dacă ții cont de câteva criterii simple, despre care vom vorbi în continuare.

1.  Bugetul

Cărucioarele pentru copii pot fi destul de scumpe, așa că este bine să stabilești de la început un buget și să-l respecți. În acest fel, nu vei fi tentată să alegi un model complicat, cu tot felul de accesorii, dar de care nu ai cu adevărat nevoie. În același timp, nu vrei să alegi nici un cărucior realizat din materiale ieftine și care se va strica repede doar pentru că este ieftin.

Din fericire, nu este greu să găsești modele bune, la prețuri accesibile. Un exemplu în acest sens îl reprezintă cărucioarele pentru copii de la Krista.

2.  Siguranța

Cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi un cărucior pentru copii este dacă acesta respectă sau nu standardele de siguranță și dacă a fost testat corespunzător.

Pe lângă existența unei etichete care să certifice aceste lucruri, mai sunt câteva detalii pe care trebuie să le verifici:

  • Stabilitatea – nu vrei un cărucior ce s-ar putea răsturna oricând copilul face o mișcare mai bruscă;
  • Centura de siguranță – orice cărucior ar trebuie să fie echipat cu o centură de siguranță, de preferat cu prindere în 5 puncte;
  • Sistemul de blocare – asigură-te că sistemul de blocare a roților există și că este ușor de folosit.

3.  Manevrabilitatea

Un cărucior cu o greutate mai mică va fi mai ușor de folosit și de depozitat decât unul greu, însă și mai puțin stabil. Pe de altă parte, un cărucior mai greu va fi mai dificil de manevrat și de transportat, dar mai stabil. Nu uita că greutății căruciorului i se va adăuga și cea a copilului.

Alte detalii importante sunt metoda de pliere a căruciorului, dar și dacă acesta este sau nu reversibil. De asemenea, este important să aibă roți rezistente, dintr-un material ce va face față provocărilor trotuarelor pline de denivelări pe care mai mult ca sigur le vei întâlni. Un model dotat cu suspensii este cea mai bună alegere din acest punct de vedere.

Un alt detaliu care te va ajuta va fi existența unui mâner ajustabil. Căruciorul va fi mai ușor de folosit dacă poți regla înălțimea mânerului.

4.  Vârsta și greutatea recomandată

Unele cărucioare, cum ar fi cele sport, sunt recomandate doar după o anumită vârstă, de obicei după ce bebelușul a împlinit 6 luni. Altele, cum sunt cele 2 în 1 sau 3 în 1, pot fi folosite de la naștere până la vârsta de 3 ani sau chiar mai mult.

În mod evident, cele din această categorie vor fi mai scumpe, dar este o investiție ce merită luată în considerare, mai ales dacă plănuiești să ai mai mulți copii. Modele 3 în 1, de exemplu, includ și o scoică, de care oricum vei avea nevoie atunci când călătoriți cu mașina.

5.  Accesoriile

Încearcă să alegi un cărucior care are și spațiu de depozitare; vei avea nevoie de el pentru a putea transporta toate acele lucruri fără de care nu poți pleca la plimbare.

Suportul pentru pahar, husa pentru ploaie, cea de iarnă și cea pentru insecte sunt alte accesorii ce se pot dovedi deosebit de utile.

 

Sunt multe criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi un cărucior pentru copii, iar cele enumerate mai sus sunt doar o parte dintre acestea. Cel mai important este să alegi un cărucior rezistent, stabil și care să se potrivească stilului vostru de viață.

Rezervă-ți suficient timp pentru a analiza și compara diverse modele și cu siguranță vei găsi căruciorul perfect pentru bebelușul tău.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/young-mother-walking-with-baby-carriage-park_7869421.htm#query=baby%20stroller&position=23&from_view=search

Lasă un Comentariu...

*