Amenajări interioare 2022: Ce culori se poartă?

Anul 2022 a venit cu multe schimbări în ceea ce privește decorurile interioare. Fiindcă situația pandemică a schimbat necesitățile oamenilor, se pune accentul pe spațiile confortabile, practice și cât mai plăcute vizual. Când vine vorba de amenajări interioare, natura este principala sursă de inspirație a tendințelor curente.

Se poartă culorile naturale, care au capacitatea de a reda încăperilor o atmosferă cât mai apropiată de cea din natură. Pe lângă nuanțele clasice de maro, avem în prin plan mult verde și albastru. După cum bine se știe, verdele este o culoare calmantă, care oferă o senzație de liniște și armonie. Pe de altă parte, nuanțele de albastru revigorează și aerisesc orice încăpere. Nu-i de mirare că sunt culorile anului 2022 în amenajările interioare!

Combinații de culori potrivite în amenajările interioare

Culorile naturale se combină mult mai ușor. Mai ales cu nuanțele pastelate și cele neutre. În designul interior, verdele se potrivește de minune cu alb, maro și galben. Aceste combinații creează un fundal frumos și accentuează cu eleganță zonele de interes. Spre exemplu, în sufragerie poți alege o canapea tapițată verde, cu picioare de lemn maro și cu câteva perne decorative galbene. Bineînțeles, în acest decor pereții trebuie să rămână albi, pentru a evita crearea unui haos.

Verdele poate fi utilizat în orice cameră. În dormitor asigură o stare de liniște, în baie aduce un plus de armonie, iar în bucătărie o notă de prospețime, care sporește apetitul pentru mâncare.

În designul interior, albastrul are un efect spectaculos. Se combină cu lejeritate cu alte nuanțe și formează cadre perfecte în fiecare cameră. Pentru o atmosferă liniștitoare, cea mai bună combinație este de albastru deschis cu alb. Mixul este ideal pentru dormitoare, în special pentru cele ale copiilor.

Albastru marin poate fi combinat cu nuanțele de gri, mixul obținut fiind potrivit pentru sufragerii sau bucătării.

Persoanele ceva mai îndrăznețe pot asocia albastru cu roșu, portocaliu sau galben. Bineînțeles, nu trebui făcut exces de combinații. De exemplu, poți alege pentru sufragerie o draperie galbenă și un covor albastru, iar pentru restul obiectelor de decor și mobilier să te rezumi la niște nuanțe pastelate sau neutre (alb, crem, bej, alb murdar). Pentru dormitor poți alege o lenjerie de pat roșie și să vopsești un perete într-o nuanță mai primitoare de albastru.

Culorile au o influență puternică asupra stării de spirit. De aceea, trebuie să acorzi importanță mixurilor de culori potrivite pentru decorul camerelor. Combinațiile necorespunzătoare pot accentua sentimentele de disconfort.

Cum adaugi culorile anului 2022 în amenajări interioare?

Când vrei să introduci culorile ce se poartă în acest an în decorul casei, trebuie să știi că ai foarte multe opțiuni. Pentru început, ar fi bine să elimini din decor culorile demodate. În limita posibilităților, bineînțeles! Mai apoi, însuflețește atmosfera cu pași mici. Mai exact, adaugă pete de culoare în zonele mohorâte sau palide. Textilele sunt cea mai economică și ușoară variantă: perne decorative, pături, fețe de masă, lenjerii de pat, etc.

Vopsirea pereților ar mai fi o opțiune accesibilă. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că schimbarea culorilor de pe pereți necesită timp și este un deranj destul de mare.

Bineînțeles, poți opta și pentru schimbarea mobilierului. Să alegi o canapea tapițată verde sau albastră ori alte corpuri de mobilier colorate. Dar aceste schimbări necesită o investiție financiară mai considerabilă. Iar dacă iei în calcul faptul că moda se schimbă permanent, iar bugetul e limitat, nu mai pare o idee așa de bună!

Fiindcă ai atât de multe opțiuni prin care poți integra noile culori în decorul casei, nu ar trebui să îți faci griji în privința aceasta. Dă frâu liber imaginației și vei obține decorul pe care ți-l dorești!

Lasă un Comentariu...

*