Amenajarea băii în stil scandinav: 5 obiecte esențiale

Stilul scandinav este unul dintre cele mai elegante stiluri, un stil ordonat, care schimbă în totalitate felul în care este perceput confortul. Dacă stilul scandinav este recunoscut imediat, mai ales la nivelul amenajării livingurilor, iată că nici băile nu sunt ocolite de acest curent. Află care sunt obiectele care nu ar trebui să îți lipsească dintr-o amenajare a băii în stil scandinav, pentru un plus de confort.

Prosoapele de baie și organizatoarele potrivite

Indiferent de stilul pe care îl alegi, prosoapele sunt absolut necesare. Acestea trebuie să fie pufoase și moi, iar dacă vrei să îndeplinească aceste caracteristici, atunci poți alege dintre modelele disponibile pe https://www.vivre.ro/s-1712/prosoape.

 

O trăsătură notabilă a stilului scandinav este aceea că prosoapele nu sunt lăsate să atârne sau să acopere zonele băii, ci sunt foarte bine așezate în organizatoare speciale. Acestea oferă o multitudine de beneficii, începând de la o amenajare facilă a spațiului, până la posibilitatea de a utiliza și de a găsi mai ușor lucrurile de care ai nevoie.

 

Nu uita că vei avea nevoie și de suporturi speciale pentru prosoape de față, care să fie poziționate cât mai accesibil pentru fiecare membru al familiei. Aceste organizatoare sunt sub formă de cuiere, cutii, ori mici polițe pe care să poată fi așezate prosoapele, rulate sau împăturite, în funcție de preferințe.

Suporturi și organizatoare pentru produsele de igienă

O baie în stil scandinav înseamnă, de asemenea, și o bună organizare a produselor destinate igienei, pentru că acestea își au propriul loc. Din nou, organizatoarele joacă un rol foarte bine definit, deoarece sunt utile pentru a grupa produsele și pentru a face folosirea băii cât mai simplă. Vei avea nevoie de organizatoare pentru produsele destinate igienei, dar și pentru obiectele electronice din baie.

 

Este de preferat ca acestea să fie alese în nuanțe neutre, cu cât mai puține culori stridente. Asta deoarece, în decorarea băii în stil scandinav se pune accent pe alb, negru, gri sau bej.

 

Pentru un plus de utilitate, alege seturi de organizatoare cu savonieră și suport de periuțe sau organizatoare pentru geluri de duș, șampon ori chiar rezerve de detergenți sau produse folosite pentru curățare.

Corpuri de mobilier modulare

Un aspect important în amenajarea băii în stil scandinav o reprezintă alegerea corpurilor de mobilier. Acestea sunt cel mai adesea minimaliste, simple, în nuanțe deschise, pentru a conferi senzația de spațiu vast. Poți opta pentru nuanțe de alb sau bej și poți alege mobilier modular, pentru că acesta va scoate foarte bine în evidență dimensiunile încăperii.

Oglinda de baie

Stilul scandinav nu este unul care să necesite multe obiecte decorative. Oglinda este însă un must-have al oricărei băi, așa că poți opta pentru oglinzi de perete în anumite forme, cu sau fără ramă.

 

Ramele oglinzilor în stilul scandinav nu au elemente decorative, așa cum se întâmplă în cazul altor stiluri. Practic, de cele mai multe ori, ramele sunt doar cadre simple, care subliniază eleganța muchiilor drepte specifice stilului scandinav.

Elemente de utilare monocrome

Chiuveta sau lavoarul, cada, dar și celelalte elemente de amenajare a băii respectă cromatica aferentă încăperii, așadar nuanțele potrivite în acest caz sunt tot de bej, alb sau gri.

 

Poți folosi elemente de utilare din piatră naturală, pentru că stilul scandinav pune destul de mult accent pe naturalețe și simplitate, caracteristici pe care piatra naturală le respectă cu succes.

 

Baia în stil scandinav presupune respectarea unor reguli de cromatică și design, însă rezultatele sunt deosebite și te vor ajuta să te bucuri de o încăpere mai spațioasă și, cu siguranță, mai frumoasă.

Sursa: Vivre

Lasă un Comentariu...

*