Accesorii funerare

Accesorii oferite de firmele de servicii funerare – care sunt acestea și ce rol au?

Cropped shot of a man placing a white rose on a grave

Dacă este un lucru deja știut, care merită spus de cât mai multe ori, aceste acela că firmele de servicii funerare reprezintă un real ajutor pentru tine, în situații limită, în care deciziile nu pot fi amânate. Firmele de servicii funerare au o gamă extinsă de servicii la care ai putea apela, atunci când vrei să iei o gură de aer proaspăt și când vrei să te simți mai ușurat. Pierderea unei persoane dragi este un moment dificil, prin care tu nu trebuie să treci singur, așa că nu ezita să contactezi firmele de servicii funerare. Meriți acest ajutor.

Accesoriile funerare pot fi realizate cu ușurință de către firmele de servicii funerare. Firmele de servicii funerare au, cu siguranță, un catalog pe care să ți-l poată prezenta, unde să fie centralizate toate accesoriile funerare pe care le-ar putea realiza pentru tine, fie standard, fie personalizat.

Iată care sunt accesoriile funerare:

  1. Felinarul funerar.

Felinarul funerar trebuie așezat lângă mormântul persoanei dragi ție. În sine, felinarul funerar este locul în care vei pune candalele și lumânările pe care le vei aprinde. În forma sa standard, felinarul funerar se găsește ca fiind metalic, dar la solicitarea ta, firmele de servicii funerare pot să îți ofere un felinar funerar din marmură, din tablă zincată și nu numai.

Biserica Ortodoxă ne sugerează să aprindem o candelă sau o lumânare de fiecare dată când mergem la mormântul persoanei dragi nouă. Acea candelă sau lumânare aprinsă este o metodă de a-i transmite persoanei decedate că am venit să o vedem și este o lumânare aprinsă în memoria ei.

  1. Placa funerară.

Placa funerară este al doilea accesoriu ce îți poate fi oferit de către firmele de servicii funerare. În general, placa funerară conține numele persoanei decedate, data nașterii și cea a decesului. În funcție de dorințele tale, placa funerară poate fi personalizată așa cum îți dorești. Poți scrie un scurt mesaj în cinstea persoanei decedate sau poți alege chiar și tipărirea unui anumit simbol pe placa funerară, dacă a fost reprezentativ pentru persoana decedată. În general, plăcile funerare conțin semnul crucii și un scurt mesaj semnificativ.

  1. Vaza din marmură.

Vaza din marmură este poziționată lângă mormântul persoanei tale dragi. În acea vază poți pune flori ori de câte ori te duci. Vaza din marmură se regăsește în cât mai multe culori, deci dacă ști că persoana decedată prefera o anumită culoare, ca o formă de respect și de a o cinsti, poți alege acea culoare pentru vaza din marmură. Deși nu pare mult, adevărul este că acest gest te-ar putea ajuta să te eliberezi puțin de sentimentele dureroase pe care le simți.

  1. Fotoceramică.

Fotoceramica este necesară atunci când vrei să încadrezi o poză cu persoana decedată pe cruce. Firmele de servicii funerare îți pun la dispoziție acest accesoriu, chiar în diferite modele și în diferite dimensiuni, iar tu poți alege ce ți se pare mai potrivit. Dacă ți se pare mai potrivit, fotoceramica poate fi poziționată chiar și pe placa funerară.

  1. Diferite sculpturi.

Un lucru bine de știut despre firmele de servicii funerare este acela că îți pun la dispoziție o serie de sculpturi. Sculpturile în formă de înger, de exemplu, sunt foarte căutate. Aceste sculpturi pot înfrumuseța puțin locul persoanei decedate, cu atât mai mult dacă ști că aceasta era fascinată de imaginea îngerilor și de mesajul pe care îngerii reușesc să-l transmită. Biserica Ortodoxă ne spune că îngerii ne păzesc și ne apără, deci poate fi un mod bun de a-i transmite persoanei care a ales să plece de lângă noi că este protejată și vegheată în continuare.

Putem concluziona că firmele de servicii funerare ne pun la dispoziție foarte multe accesorii funerare, oferindu-ne posibilitatea de a alege ce credem că este mai potrivit cu putință, în memoria persoanei care a plecat dintre noi.

Lasă un Comentariu...

*