12 Trucuri Feng Shui pentru pozitia scaunului de birou

Pentru ca petrecem o mare parte a timpului pe scaunul de birou, iar acest lucru ne poate afecta starea de spirit si productivitatea in munca pe parcursul intregii zile, exista cateva trucuri de Feng Shui care pot face diferenta in special pentru cei care cred in aceasta arta a organizarii si amplasamentului.

Iata in continuare cateva reguli dupa care te poti ghida atunci cand amenajezi zona de lucru.

 

Bune practici Feng Shui in organizarea biroului

 

 1. Un scaun de birou nu ar trebui sa fie orientat spre usa de la intrare, pentru ca aceasta reprezinta portalul de aer si energie al intregului birou. Cand scaunul este amplasat in acest mod, apare un conflict in campul aurei, iar acest lucru poate afecta subconstientul si sistemul nervos. Ca atare, poti avea o zi proasta sau neproductiva, o stare de spirit confuza sau poti atrage diverse boli. Ar trebui sa asezi un paravan sau o planta intre usa si scaunul de birou pentru a evita dispunerea scaunului cu fata spre usa de la intrare. Totusi, aici exista o exceptie de la regula – in cazul in care este vorba despre o receptie.

 

 1. Scaunul de birou nu ar trebui sa fie orientat spre usa de la baie. In Feng Shui, toaleta este un loc de mephitis, in timp ce usa de la baie este iesirea mephitisului. Daca scaunul de birou este orientat spre usa de la baie, vei fi predispus la imbolnavire pentru ca ai inhalat prea mult “mephitis”. In cazul in care nu poti renunta la acest amplasament, poti aseza un paravan sau o planta mare cu frunze late intre toaleta si scaunul de birou. Usa de la baie va fi mereu inchisa pentru a bloca mai mult sau mai putin ceea ce in feng shui poarta denumirea de “mephitis”.

 

 1. Scaunul de birou ar trebui sa aiba un suport in spate – peretele. Daca scaunul este indreptat cu spatele la o fereastra sau usa, atunci el nu va avea un suport solid. Din punct de vedere psihologic, vei avea o oarecare nesiguranta din cauza lipsei acestui suport din spate. Vei fi distras atunci cand cineva se plimba prin spatele tau, iar acest lucru iti va consuma in timp energia si iti va afecta sanatatea si eficenta in munca. In cazul in care nu exista un perete solid in spate, cea mai eficienta metoda de a schimba amplasamentul este de a aseza scaunul in fata unui dulap. O alta idee buna este sa cumperi un scaun de birou cu spatar cat mai inalt, pe care sa-ti sprijini bine spatele si astfel sa blochezi impactul spiritelor nefaste.

 

 1. In spatele scaunului de birou nu trebuie sa existe niciodata o oglinda. In acest caz, spatele capului tau va fi expus altora in oglinda, ceea ce nu este deloc bine. Daca oglinda este langa scaun si nu in spatele acestuia, atunci spatele capului nu se va reflecta in oglinda, ceea ce inseamna ca amplasamentul va fi armonios din punct de vedere feng shui.

 1. De asemenea, nu ar trebui sa asezi scaunul de birou astfel incat sa ai in fata doar un perete gol. Pentru ca nu vei vedea oamenii si lucrurile din jurul tau, te vei simti nesigur, iar acest lucru iti va afecta stabilitatea sistemului nervos.

 

 1. Scaunul de birou nu ar trebui sa fie asezat in fata unei alte persoane care sta la birou, pentru ca acest lucru afecteaza starea de spirit si te va face sa simti ca si cum nu ai un spatiu intim. Te vei simti inconfortabil sau vei simti permanent nevoia sa vorbesti cu persoana din fata, iar acest lucru iti va afecta in cele din urma productivitatea muncii. Daca lucrezi intr-un birou cu mai multe persoane si birourile sunt astfel asezate incat scaunul tau se afla in fata unei alte persoane, cea mai buna solutie este sa asezi niste ghivece cu flori sau o etajera cu documente pentru a separa zonele si spatiul de lucru.

 

 1. Scaunul de biroul nu ar trebui sa fie niciodata orientat spre usa sefului tau sau a biroului sau, daca acesta este intr-un spatiu deschis. In caz contrar, vei fi afectat de orice miscare a sefului, nu te vei putea concentra bine, iar dupa un timp, conform predictiilor feng-shui, veti intra in conflicte.

 

 1. Cand alegi locul pentru birou si scaunul de birou, ar trebui sa te asiguri ca ai suficienta lumina. Daca lumina este insuficienta, se va forma prea multa energie magnetica, ceea ce te va face sa te simti pesimist si fara chef de munca.

 

 1. Deasupra scaunului de birou nu ar trebui sa existe un bec sau o lampa suspendata, pentru ca oamenii sunt intotdeauna sensibil la obiectele care se afla deasupra lor si traiesc cu teama ca acestea ar putea sa cada. Prin urmare, in acest caz, subconstientul va fi tot timpul in garda pentru a te proteja in orice moment de becul sau lampa de deasupra capului tau. Dupa un timp, pentru ca astfel se va irosi multa energie, te vei simti epuizat chiar daca nu ai facut mari eforturi. Prin urmare, daca ai posibilitatea, schimba pozitia scaunului de birou.

 

 1. Scaunul de birou nu trebuie sa fie iluminat in mod direct. Chiar daca multe persoane aparent simt nevoia de o astfel de lumina directa in apropiere, in realitate, iluminarea directa de sus iti va da o stare de anxietate, neliniste si ameteala. Daca poti, schimba directia de proiectare a luminii, pe un perete de exemplu.

 

 1. Asigura-te ca scaunul de birou nu este inconjurat de prea multe lucruri si ca nu exista un cos de gunoi in apropiere. Gunoiul este o sursa de mephitis in feng shui si ar trebui sa eviti prezenta sa in apropierea biroului.

 

 1. Scaunul de birou nu ar trebui sa se afle in imediata apropiere a aparatelor electrice de mari dimensiuni, cum ar fi o imprimanta sau un xerox. Acestea pot produce radiatii daunatoare pentru corpul uman. In plus, sunt zgomotoase si au un impact negativ asupra individului.

 

 

Daca vei tine cont de aceste trucuri feng shui in amplasarea scaunului de birou, vei reusi sa lucrezi mai eficient, sa eviti spiritele rele si bolile. Vei reusi sa te simti mai bine in timpul pe care il petreci stand pe scaun.

Pentru un scaun de birou nou, intra pe site-ul Drimus.ro.

 

 

Lasă un Comentariu...

*