Te-ai întrebat vreodată cum arată cele mai scumpe case din lume? Aici le găseşti pe primele 10 din acest top

Casele cele mai scumpe, veţi vedea, nu sunt practic nişte case, sunt adevărate conace sau palate, mai vechi sau mai moderne. Iată-le, în ordine inversă:

Antilla-422x600

Picture 1 of 12

10. The Pinnacle, SUA, 155 milioane dolari

Este proprietatea lui Tim Blixseth din Montana. Această casă este de fapt o cabană uriaşă care are o telegondolă privată ce duce direct din casă către o pârtie de schi ce îi aparţine tot lui Blixseth.

9. Franchuk Villa, Marea Britanie, 161 milioane dolari

Aceasta este o vilă în stil victorian amplasată la Londra, având 5 nivele şi 10 dormitoare. La subsol are o piscină interioară şi un mic teatru, ce poate fi utilizat şi ca cinematograf privat. Nu lipseşte nici un adăpost special amenajat.

8. Hearst Mansion, SUA, 165 milioane dolari

Acest conac are 3 piscine, 29 de dormitoare, un ciematograf şi o discotecă. A fost utilizată la filmări în „Naşul” lui Francis Ford Coppola. Preşedintele Kennedy şi-a petrecut aici luna de miere, la căsătoria cu Jacqueline.  

7. Ellison Estate, SUA, 200 milioane dolari

Această proprietate aparţine lui Lawrence (“Larry”) Joseph Ellison, care este cofondatorul, directorul executiv şi tehnic  al Oracle. Din ianuarie 2018, el a fost declarat de către revista Forbes a cincea cea mai bogată persoană din SUA şi a opta cea mai bogată persoană din lume. Proprietatea se află în California şi este construită în stilul arhitecturii clasice japoneze, înconjurată de parcuri tipic nipone şi având un lac artificial în suprafaţă de 9300 metri pătraţi.

6. Kensington Palace, Marea Britanie, 222 milioane dolari

Palatul Kensington este una din reşedinţele familiei regale britanice încă din secolul al XVII-lea. El se află în grădina Kensington din Londra. In prezent, aici este reşedinţa oficială a Ducelui şi Ducesei de Cambridge. O parte din palat este deschis publicului. Palatul conţine o expoziţie de pictură şi obiecte de artă aparţinând colecţiei regale. Partea privată a palatului este administrată de Casa Regală a Marii Britanii.

5. Fairfield, SUA, 248 milioane de dolari

Acest conac are o suprafaţă de 66000 picioare pătrate. Deţine un teren de baschet, unul de bowling şi băi termale în valoare de 150000 dolari.

4. Casa Albă, SUA, 320 milioane de dolari

Casa Albă este reşedinţa şi biroul oficial al preşedintelui SUA. Adresa acestei proprietăţi celebre este Pennsylvania Avenue NW nr. 1600, Washington DC. A fost reşedinţă prezidenţială încă din 1800. Termenul de „Casa Albă” a ajuns să desemneze de fapt preşedintele şi personalul afiliat acestuia.

Clădirea a fost proiectată în stil neoclasic de arhitectul irlandez James Hoban, şi ridicată în perioada 1792-1800. Numele de „Casa Albă” îi vine de la culoarea faţadelor. În 1801, Thomas Jefferson preia conducerea USA şi comandă arhitectului Latrobe adăugarea unor colonade pe fiecare dintre aripile clădirii, cu scopul de a ascunde astfel magaziile şi grajdurile existente. Clădirea a fost incendiată în 1814, dar reconstrucţia sa a început aproape imediat. In 1824 s-a adăugat porticul semicircular de pe faţada de sud, iar în 1829, porticul de pe faţada de nord. In 1901, Roosevelt construieşte Aripa de Vest. In 1909, preşedintele William Howard Taft extinde această aripă şi creează Biroul Oval, care ulterior a fost mutat. S-a construit şi a Aripă de Est a clădirii, iniţial utilizată pentru recepţii şi evenimente sociale şi apoi dezvoltându-se aici spaţii suplimentare de birouri. După 1948, întreaga structură este modernizată, înlocuindu-se grineile de lemn cu grinzi metalice şi reconstruindu-se încAperile.

3. Vila Leopolda, Franța, 736 milioane de dolari

Această clădire a fost construită la comanda regelui Leopold al II-lea al Belgiei în 1902 şi este amplasată pe Riviera Franceză. Are 19 dormitoare şi o impresionantă grădină care coboară în terase spre malul Rivierei (aici lucrează cu normă întreagă 50 de grădinari). In prezent proprietatea aparţine milionarului rus Prohorov.

2. Antilla, India, 1 miliard de dolari

Această „casă” de 1 miliar de dolari este în Mumbai, India. Are 27 de nivele, dintre care 6 sunt parcări, un nivel de spa cu jacuzzi, şi sală de gimnastică, un nivel care conţine o sală de bal, câteva nivele de dormitoare şi băi şi chiar şo grădină care se dezvoltă pe 4 nivele. Arhitectura ansamblului se bazează pe tradiţia indiană numită Vastu Shastra (energie pozitivă). Fiecare dintre nivele este diferit proiectat, şi fiecare încăpere are un design unic, iar materialele utilizate ca finisaje nu se mai regăsesc la alte încăperi. Din punct de vedere al esteticii europene, această abordare este foarte greu de acceptat.

1. Buckingham Palace, Marea Britanie, 1,56 miliarde de dolari.

Palatul Buckingham este reşedinţa londoneză a monarhiei britanice. Este amplasat în cartierul Westminster, şi reprezintă un adevărat simbol pentru poporul britanic şi nu numai. Totul a pornit ca o locuinţă construită în 1703 pentru ducele de Buckingam, şi achiziţionat în 1761 de Geroge al II-lea pentru regina Charlotte. In secolul al XIX-lea a fost extins de către arhitecţii John Nash şi Edward Blore, care au construit 3 aripi de clădire în jurul unei curţi cvasiinterioare. Din 1837, odată cu încoronarea reginei Victoria, clădirea devine reşedinţă monarhică. Palatul are 775 de încăperi, iar grădina este cea mai mare grădină privată din Londra.

Lasă un Comentariu...

*