Un grajd transformat într-un cămin

Nu este prima dată când ochii îmi sunt încântați cu un astfel de proiect și nici prima dată când o ușoară ciudă mă cuprinde că nu am bunicii la țară sau un grajd pe undeva pe care să-l transform după bunul plac. Îmi revin repede însă, pentru că îmi amintesc cum sunt grajdurile pe la noi, doar cele de fermă ar putea să concureze cu o astfel de construcție și nici atunci poate.

un grajd transformat intr-un camin (1)

Picture 1 of 11


Revenind la acest grajd din Sudul Angliei, trebuia să vi-l prezint și sper să vă placă la fel de mult cum îmi place și mie. Pe mine m-a cucerit, m-a cucerit combinația originală dintre rustic și modern și, mai cu seamă, felul cum este organizat.
Complet diferit de o casă obișnuită, nu doar din prisma funcțiunii originale, acest cămin reușește să se impună prin eleganța sa, prin lumina seducătoare și prin căldura materialelor naturale.

Ceea ce îl face ieșit din comun este felul cum a fost gândit, cum au fost dispuse camerele, o idee asupra căreia clar eu o să reflectez și poate ar fi bine să vă gândiți și voi. Ceea ce-i oferă particularitate este prezența celor 4 dormitoare la parterul imobilului, în timp ce etajul mansardat a fost rezervat livingului, diningului și bucătăriei. Astfel, open space-ul tip vagon devine un spațiu inedit, asemănător cu loft, îmblânzit de lumina ce pătrunde prin ferestrele înguste și înalte și prin ferestrele tipice de mansardă.

Culoarea este un alt element ce se simte, se observă din abundență, este omniprezentă și împreună cu pereții din piatră, ce amintesc de fortărețele de altă dată, dau naștere unei atmosfere unice.

Cu toate că vorbim de o amenajare rustico-modernă, cu greu identifici elementele rustice autentice, ele se pierd cu istețime în toată această amenajare originală. Ceea ce e cert este că le simți prezența, puterea lor plutește deasupra întregului spațiu.

Răscolind în galeria foto, care este camera ta preferată, care este zona care-ți place cel mai mult și pe care vrei să o împarți cu prietenii tăi?

sursă foto: designoffurniture.com

Lasă un Comentariu...

*